Algemeen

BREAK: Scholen, kinderopvang, sportclubs en horeca dicht tot 6 april

Hoogeveen – Zojuist heeft het kabinet samen met de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen en het RIVM naar buiten gebracht om scholen te sluiten tot en met 6 april. De reden is iedereen inmiddels wel bekend, namelijk het inmiddels veel besproken Corona virus. Crèches zijn wel open voor opvang kinderen van mensen met vitale beroepen, denk hierbij aan zorgpersoneel en politiemensen.

Ook is besloten dat vanaf 18:00 vandaag alle horeca en sportclubs, fitnissruimtes, sexclubs en sauna’s   zijn gesloten tot 6 april.

Hoe nu verder? Voor velen gaat het regelwerk nu beginnen. Niet iedereen zal zomaar vrij kunnen krijgen omdat ze te belangrijk zijn op hun werk, denk aan de mensen in de zorg. Wat dat betekend voor mantelzorgers is op dit moment nog onbekend. Hierop zal de komende dagen duidelijkheid moeten komen.

Supermarkten en winkels zullen tot nader order open blijven. Alle winkels hebben voldoende voorraad in de winkel of hun magazijn liggen. Er word opgeroepen NIET te gaan hamsteren. Er is meer dan voldoende voor iedereen. Help elkaar waar nodig. Ondersteun elkaar en blijf op gepaste afstand, anderhalve meter is voldoende.

VUE Hoogeveen is gesloten tot 6 april. Er zullen geen films meer worden vertoont.

CBR schrapt tot 6 april alle rijlessen of examens.

Er zullen geen mensen meer worden getest op het Corona virus. Hiervoor zijn geen middelen meer beschikbaar. Het huidige vastgestelde aantal patiënten zal dus worden geschat.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: