Wat mag je verwachten op de nieuwe basisspoedpost vanaf 6 april

Hoogeveen – Op ziekenhuislocaties Bethesda Hoogeveen  is na het sluiten van de afdeling Spoedeisende hulp (SEH)  vanaf 6 april een basisspoedpost gevestigd. Op de basisspoedpost kunt u terecht na verwijzing door uw huisarts of de huisartsenpost. De basisspoedpost is zeven dagen per week open van 8.00 tot 23.00 uur voor niet levensbedreigende situaties zoals een sportblessure, een botbreuk of een snijwond.

Patiënten in een levensbedreigende situatie of met een acute complexe zorgvraag waarbij de kans groot is dat ze moeten worden opgenomen, worden verwezen naar de spoedeisende hulpafdeling van ziekenhuislocatie Emmen of een ander ziekenhuis in de omgeving. De spoedeisende hulpafdeling is specifiek ingericht op complexe zorgvragen en levensbedreigende situaties. U kunt terecht op de spoedeisende hulp wanneer u bent doorverwezen door uw huisarts, de huisartsenpost of met een ambulance gebracht wordt.

Patiënten bellen huisarts, huisartsenpost of 112

In levensbedreigende situaties belt u altijd 112. Heeft u een klacht die niet kan wachten, maar die niet direct levensbedreigend is? Bel dan altijd eerst met uw huisarts. Doordeweeks kan dit tussen 08.00 uur – 17.00 uur. Buiten kantoortijden en in het weekend belt u met de huisartsenpost 0900-9229 (Groningen) of 0900 – 112 0 112 (Drenthe).

Voor de beste zorg is het belangrijk dat u altijd eerst belt en niet onaangekondigd naar het ziekenhuis komt.

Deel dit bericht!

Geef een reactie