Kunst en muziek in Huize Venendal

De tweede expositie dit jaar in kunsthuis Venendal toont werken van een drietal begenadigde kunstenaars. De opening werd afegelopen zondag verricht door Ivo Winnubst door middel van een korte toelichting op het werk door hem en de kunstenaars zelf. Helaas kon schilder Janneke Hengst uit Mantgum er niet bij zijn. Marjan Smit uit Eindhoven toont glaskunst en grafiek en Annalies Hoornweg uit Heerenveen is vertegenwoordigd met keramische objecten.

Kunsthuis Venendal aan de Hoofdstraat 9 in Hoogeveen is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Gratis toegankelijk. Deze tentoonstelling duurt tot en met 3 mei.

Voor meer info zie https://www.kunsthuisvenendal.nl

 

Op zondag 22 maart spelen Luko Hans (piano) en Eliene Schuinder dwarsfluit) in Kunsthuis Venendal een Variatie-Concert getiteld Lente in Variatie. De kracht van dit duo, piano en dwarsfluit, zit ‘m ook in het gevarieerde programma dat ze die middag gaan verzorgen. Van licht klassiek tot Salonstücke, van musicalnummers tot aan blues, zullen deze middag de revue passeren.

Luko Hans is een veelzijdige pianist met een eigen lespraktijk en daarnaast dirigent van diverse koren. Het begeleiden zit hem in het bloed. Regelmatig wordt Luko gevraagd om te begeleiden als gastpianist.

Eliene Schuinder is een fluitiste geboren en getogen in Hoogeveen. Ze is opgeleid door Rinze van der Baan, docent aan het conservatorium in Groningen die lange tijd in het NNO heeft gespeeld. Ze treedt op in Hoogeveen en omgeving, bij een koor of met een pianist. Haar repertoire is heel breed, van klassiek tot aan jazz. foto’s Jan Penninkhof

 

Entrée concert: € 15,-

Reserveren gewenst. Per email, 06 539 788 89 of bij kunsthuis Venendal.

 

 

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie