Ook Coronapatiënt in Hoogeveen bevestigd

Hoogeveen – Na enkele patiënten in Drenthe is er nu voor het eerst ook een Coronapatiënt bevestigd in de gemeente Hoogeveen, meldt de GGD. De patiënt zit in thuisisolatie en er wordt momenteel contactonderzoek gedaan rondom deze persoon. Het gaat hierbij om een volwassene.

Veel mensen vragen zich af waarom er niet meer getest wordt op het Coronavirus. Dit komt omdat er elke dag honderden tests worden gedaan, waarvan het merendeel negatief is: zij hebben geen COVID-19. Om er voor te zorgen dat er voldoende beschikbaarheid is om tests uit te voeren bij mensen die voldoen aan de richtlijnen van het Outbreak Management Team, wordt niet iedereen automatisch getest. Mensen waarvan wordt verwacht dat ze het Coronavirus hebben, wordt met klem geadviseerd in thuisisolatie te verblijven.

Op dit moment zijn 121 nieuwe mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positieve testen op 503. Het aantal nieuwe positieve testen is hoger dan de afgelopen dagen. Een deel van de toename is te verklaren door het zorgonderzoek dat de afgelopen dagen in Noord-Brabant is uitgevoerd. 

Daarnaast is er een vijfde persoon aan de ziekte overleden. Het gaat om een persoon van 68 met onderliggend lijden.

Ministerie van Algemene Zaken. Redactie Rijksoverheid.nl

Om het nieuws rondom het Coronavirus goed in beeld te krijgen, hebben wij bij Regionieuws Hoogeveen een dossier aangemaakt over het COVID-19 virus. Klik op de button hieronder voor meer nieuws.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord