Wethouder Erwin Slomp reikt prijzen uit

Hollandscheveld – Wethouder Erwin Slomp heeft afgelopen vrijdag de prijzen aan twee leerlingen van Het Mozaiek en De Oostenbrink uitgereikt ter gelegenheid van de ALLEE wandeling van vorige week.

Dorpscentrum ´t Anker en de Vereniging Hollandscheveld hebben in samenwerking met de basisscholen vorige week woensdag voor de 3e keer deze wandeling gehouden. Voorgaande jaren deden Mozaiek, Oostenbrink en Eben Haezer mee. Omdat Eben Haezer elk jaar met 2 groepen deelneemt heeft deze school besloten om in het vervolg om het ander jaar mee te doen. Volgend jaar zijn ze er dus ook weer bij.
Dit jaar hebben 72 leerlingen van Mozaiek en Oostenbrink meegedaan. Leerlingen uit de groepen 7 en 8.

Waarom deze wandeling?
Geschiedenis is een lesvak. De vaderlandse geschiedenis is daarbij het dichtst bij huis. Hoewel Nederland niet zo groot is, zal Hollandscheveld daarbij niet zo’n prominente plaats innemen. Toch vonden de Vereniging Hollandscheveld en ’t Anker het zinvol om zeker 1x per jaar specifiek aandacht aan de historie van het dorp te besteden. Hoe zou je dat nu beter kunnen doen dan gebruik te maken van de cultuurhistorische wandelroute die 3 jaar geleden in gebruik kon worden gesteld door gedeputeerde Jumelet. Alle drie de scholen reageerden positief en daar hebben ze geen spijt van gekregen, want ze zijn nog steeds positief. De ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van ons dorp is er dan ook interessant genoeg voor om hieraan een ochtend in het jaar te besteden. Leerzaam, gezond, want bewegen is goed, en toch ook leuk. En bovendien goed voor de saamhorigheid in een dorp als de scholen hier gezamenlijk aan deelnemen.
Bij elk paneel (9 st) stond weer een vrijwilliger die zich had voorbereid op de historie waarop “zijn of haar” infopaneel betrekking heeft. Zij vertelden hun verhaal aan de leerlingen en de leerlingen konden vragen stellen. Tussen de panelen door stonden in de berm borden met foto’s en vragen. Antwoorden hierop kon men op het uitgereikte formulier invullen. Deze antwoorden vormen het begin van een zin. De oplossing van een puzzel woordzoeker levert het vervolg van deze zin op

Niels Kramer en Carmen Koops leerlingen van Het Mozaiek en De Oostenbrink zijn dit jaar de winnaars van de speurtocht van de panelentocht ALLEE geworden. De wandelroute door Hollandscheveld voor basisschoolleerlingen wordt jaarlijks m.b.v. vrijwilligers georganiseerd door de Vereniging Hollandscheveld en Dorpscentrum ‘t Anker. Deze kinderen kregen vrijdag uit handen van wethouder Slomp een waardebon en het boekje De anholder wint? Alle andere 72 leerlingen die meededen aan aan de Panelentocht ALLEE kregen ook dit boekje uitgereikt, dat werd aangeboden door de Vereniging Hollandscheveld. Bron en foto: Puur Hollandscheveld

Deel dit bericht!

Geef een antwoord