Sport

Hoogeveen op jacht naar driepunter tegen VOC

Hoogeveen zit na de winterstop duidelijk in een dip. Het is dan ook zaak om hier zo snel mogelijk uit te komen. Natuurlijk is het degradatiespook ver weg, maar de mannen van Nico Haak zullen er wel alles aan willen doen om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Zondag moet de eerste stap worden gezet in de thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse VOC.

Daarnaast is men natuurlijk ook nog in de race om de Noordelijke Districtsbeker. Er valt dan ook zeker nog wel wat te halen. De goede wil is er ook zeker en de ploeg moet zichzelf dan ook geen complex laten aanpraten. De wisselvalligheid past ook wel bij een jonge selectie. Daarnaast is het voetbaltechnisch zeker niet slecht wat de ploeg laat zien. Het is een cliché, maar als je moeilijk scoort, is het lastig wedstrijden te winnen. Iets wat op dit moment absoluut het geval is.
Tegenstander VOC is op dit moment de hekkensluiter in de Hoofdklasse en moet vrezen voor degradatie. Men kende na de winter even een kleine opleving met twee zeges en een gelijkspel. De laatste drie wedstrijden werden echter weer verloren.
Het 115-jarige VOC behoort tot een rijtje clubs met een grote historie. Het is één van de grootste clubs van Rotterdam. De club beschikt ook over een zeer succesvolle cricket-afdeling. Het eerste voetbalelftal speelde lange tijd in de derde of vierde klasse tot 2011, toen werden er drie kampioenschappen op rij behaald. Na twee jaar hoofdklasse moest er een stapje terug gedaan worden naar de eerste klasse. Vorig seizoen promoveerde men op nieuw.
Eerder dit seizoen won Hoogeveen in Rotterdam overtuigend met 0-5.

De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

Hoogeveen zaterdag speelt een dag eerder een uitwedstrijd in Bovensmilde tegen BSVV. Dit duel begint om 14.30 uur.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van eerder dit seizoen (Foto: Martin van Dijk)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: