Sport

Trotse winnaars medaille ontwerpwedstrijden Cascaderun 2020

Hoogeveen: Ter voorbereiding op de Cascaderun 2020 zijn maar liefst twee medaille ontwerpwedstrijden uitgeschreven onder alle scholen van Stichting Bijeen, Pricoh én de twee voortgezet onderwijsscholen (RSG Wolfsbos en het Roelof van Echten College) uit de gemeente Hoogeveen.

Jesse Kok en Djeray Stuifzand van OBS De Zandloper bedachten het winnende ontwerp voor de medaille van de GigaG-Cascaderun. De winnende medaille voor de Unicef Kinderloop is een gezamenlijk ontwerp van leerlingen uit groep 6a van CBS De Sprong.

Experimenteren met 3D
Vijf jaar geleden ontstond het idee om leerlingen niet alleen op een sportieve manier te betrekken bij de Cascaderun maar ook op een creatieve manier. Petra Hummel, projectleider techniek bij RSG Wolfsbos, geeft aan: “De beide ontwerpwedstrijden zijn bedoeld om leerlingen te laten experimenteren met 3D tekenen en printen. Vanuit het Techniek Onderwijs Hoogeveen en het initiatief 3Dkanjers is destijds het idee ontstaan om een ontwerpwedstrijd onder leerlingen te organiseren. Na 5 jaar is de ontwerpwedstrijd inmiddels uitgegroeid tot een succesvol jaarlijks terugkerend event. Dit jaar is er zelfs een tweede wedstrijd toegevoegd, het ontwerpen van de medaille voor de Unicef Kinderloop.”
Groep 6a van CBS De Sprong is supertrots dat hun ontwerp heeft gewonnen. De leerlingen gaan de komende maand hard aan de slag om met behulp van de nieuwste technieken waaronder een lasercutter, houten medailles te maken voor de deelnemers van de Unicef Kinderloop. Gelukkig krijgen zij hulp van leerlingen uit het voortgezet onderwijs want de organisatie van de Cascaderun heeft maar liefst 2.000 medailles besteld.

3D-demo op 11 maart 2020
De GigaG-Cascaderun, voor hardlopers met een beperking, wordt ook dit jaar weer gelopen voorafgaande aan de vijf en tien mijl van de 14
de editie van de Hoogeveense Cascaderun. Extra bijzonder is dat 2020 een jubileumjaar is voor de GigaG-Cascaderun. Het is alweer het vijfde jaar dat de run wordt georganiseerd. Voor de GigaG-Cascaderun zijn 250 medailles nodig. Jesse en Djeray vinden het een hele eer dat zij voor deze bijzondere doelgroep de medaille mogen ontwerpen en 3D-printen. Het ontwerp komt voort uit de gedachte van hardlopen en tijd. Hieruit is een medaille ontstaan in de vorm van een stopwatch waarop de wijzer gericht staat op de “5”, van het vijfjarig bestaan van de GiGaG-Run. Benieuwd hoe dat 3D-printen van de medailles gaat? Tijdens de uitgifte van de Cascaderunshirts op zaterdag 11 maart aanstaande in het gemeentehuis te Hoogeveen, is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen hoe Jesse en Djeray met behulp van een 3D printer de medailles maken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: