Cirkeltijgers te snel voor de handbal dames Kwiek

Op zondag 8 maart namen de dames van Kwiek het op tegen de Cirkeltijgers, die op dit moment derde in de ranglijst staan. Naast het feit dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, heeft de ploeg van Jesper Arends helaas weer te kampen met een blessure. Na de wedstrijd van vorige week, is speelster Ellen Bakker voor dit seizoen uitgeschakeld met een gebroken vinger. Met maar twee wissels op de bank, begonnen de dames vol goede moed aan deze wedstrijd.
Vanaf het eerste fluitsignaal stond iedereen op scherp en gingen beide teams op volle snelheid. In de beginfase van de wedstrijd ging de stand mooi gelijk op en was het ook dit keer weer de keepster van Kwiek die er voor zorgde dat haar team bij kon blijven. Maar liefst drie strafworpen worden door haar gestopt, waardoor de Cirkeltijgers niet verder weten uit te lopen dan 3-6. Aanvallend waren het de cirkellopers Patricia Kelly en Femke van Es die enorme gaten wisten te trekken in de verdediging bij de tegenstander. Hierdoor kon Kwiek mooi tot scoren komen, maar helaas lukte dat de dames van de Cirkeltijgers ook.
Een ruststand van 8-14, waar de dames van Kwiek trots op konden zijn. Ondanks dat de afronding scherper kon, draaide de ploeg goed mee tegen deze snelle tegenstander. De opdracht voor de tweede helft was dan ook beter afronden en meer op snelheid spelen. Dat had de coach van de tegenstander ook bedacht, waardoor de stand al snel uitliep naar 10 doelpunten verschil. Verdedigend was het voornamelijk Loes Geurts, waar de tegenstander niet tot passeren kwam. Aanvallend lukte het de Kwiek dames niet meer goed om tot scoren te komen, waarmee de Cirkeltijgers terecht winnen met 20-35.
Dames 2 neemt wel de punten mee uit Roden en winnen na een zenuwslopende wedstrijd met 12-13. Nu een week rust voor beide teams. Op zaterdag 21 maart neemt dames 1 het op tegen SVWW die op dit moment de koploper zijn van deze competitie.