HODO verliest wederom van FC Ter Apel ‘96

Hodo speelde haar 15e competitiewedstrijd in en tegen nummer 7 op de ranglijst in de 3e klasse C  Ter Apel. De wedstrijd, stond onder leiding van scheidsrechter dhr. R. Lemstra uit het Friese Mildam. De thuiswedstrijd vorig jaar eindigde in 0-6  eindstand in het voordeel van FC Ter Apel ’96. Door de overwinning van afgelopen zondag steeg de ploeg van trainer Koen Feijen naar een gedeelde 5e/6e plaats op de ranglijst.

Door het ontbreken van aanvoerder en keeper Marcel Pol en middenvelder Jorny Otten, beiden geblesseerd en spits Patrick Timmerman(vakantie) was op voorhand bekend dat de Hollandschevelders een moeilijke middag tegemoet zouden gaan.

Achteraf kijkende kun je vaststellen dat het een wedstrijd was met “twee gezichten”.

Eerste helft:

De spelers van Hodo begonnen gedreven en voortvarend aan de wedstrijd en zetten de Ter Apelers onder druk. Kijkende naar de eerste helft zagen we absoluut niet een minder spelend HODO, in tegendeel het aantal scoringskansen was in het voordeel van de Hollandschevelders. Toch was het de goedspelende Dennis Feckes die in de 15e min. de 1-0 scoorde. Hodo herpakte zich snel en 2 minuten later was het Dave Padding die door de verdediging van Ter Apel soleerde en op prima wijze de gelijkmaker binnen schoot(1-1). Na een half uur spelen was het Bryan Snippe, die Hodo op voorsprong had kunnen brengen. Hij kwam alleen voor keeper Jordie Oost, die met een uiterste poging redde. Toch was het JasperJalving, die vijf minuten voor rust, vanuit vermeende buitenspel positie, de 2-1 binnenschoot. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter Jan Booij en meerdere andere protesten werd de treffer, tegen de verhouding in uiteindelijk goedgekeurd.

Tweede helft:

In het begin van de tweede helft probeerde Hodo de lijn van de eerste helft door te zetten. Toch was het FC Ter Apel, die de 3-1 op het scorebord bracht.

Een goed genomen hoekschop kwam bij de volledig vrijstaande Dennis Fecken, die de bal ineens achter doelman Marc ten Cate pegelde.

Eigenlijk was dit de ommekeer van de wedstrijd. FC Ter Apel hoefde niet meer zo nodig en Hodo lukte het niet om de aansluitingstreffer te maken, ondanks de verschillende doelpogingen aan Hodo zijde. Kopballen van zowel de goedspelende Jordi Pieters en Ferry Fieten misten de juiste richting. Beide teams maakten gebruik van de nodige wissels. Bij Hodo kwam Randy Zuidema in het veld voor Bryan Snippe en Jos Dunning voor de geblesseerde Nicky Seinen. Tien minuten voor het eindsignaal kreeg Hodo nog enige hoop en probeerde de aansluitingstreffer te forceren, doordat Rick Krops zijn 2e gele kaart en tevens de rode kaart van scheidsrechter Lemstra gepresenteerd kreeg.

Toch was het FC Ter Apel, die in de slotfase de eindstand op 4-1 bracht. Het was invaller Dennis de Roo, die prima inschoot.

Man van de wedstrijd: Ruben Brinkman

Hodo speelt volgende week zondag thuis tegen v.v. Sellingen, aanvang 14.00 uur.