Dames Hollandscheveld behalen broodnodige overwinning

Hollandscheveld – Afgelopen weekend was Be Quick’28 vrouwen 3 de tegenstander van Hollandscheveld. Bij Hollandscheveld keert Elleke Snippe na lang blessureleed weer terug en mag meteen in de basis beginnen. Ook Kimberly Knol maakt haar rentree bij Hollandscheveld nadat zij eind vorig jaar besloot te stoppen met voetbal. Beide speelster kan Henri Strijker wel goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Beide ploegen begonnen wat twijfelend aan de wedstrijd. Het spel vond voornamelijk op het middenveld plaats en beide ploegen wisten op wat speldenprikjes na, niet echt gevaarlijk te worden. In de 21e minuut kwam daar verandering in, een aanvalster van Be Quick wist de verdediging van Hollandscheveld kundig van zich af te weren en creeerde daarmee een een mogelijkheid om op doel te schieten. Kaili Su verwachtte het schot van Be Quick, maar kwam net te kort om de bal te keren.  Dit was echter wel de wake-up call die de ploeg van Henry Strijker nodig had. Nog geen twee minuten later kwam Elleke Snippe oog in oog met de keepster van Be Quick te staan, maar haar poging vloog hoog over. Een minuut later was Sabrina van Nuil die het zelfde over kwam, zij zag echter de bal tegengehouden worden door de keepster. Maar de bal viel in dit geval voor de voeten van Kimberly Knol, zij wist haar rentree bij Hollandscheveld vervolgens te sieren door het scoren van de gelijkmaker. Na dit doelpunt nam Hollandscheveld de regie van de wedstrijd volledig in haar handen. In tien minuten tijd kreeg Hollandscheveld vijf grote kansen om voor rust nog op voorsprong te komen, maar onzorgvuldigheid in de afronding zorgde ervoor dat er met een 1-1 ruststand werd afgesloten.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, Hollandscheveld kreeg kans op kans om uit te lopen. Na ongeveer 20 minuten spelen, kwam er eindelijk een verandering in de score. Elleke Snippe wist met een geplaatst schot de voorsprong te pakken. En daarna ging het snel met het scoreverloop. Twee minuten later werd Sabrina van Nuil door een mooie pass van Milady van Dalen te ontsnappen aan de verdediging en de 3-1 binnen te schieten. Vijf minuten later scoorde Elleke haar tweede goal van de middag op aangeven van Kimberly Knol. Twee minuten later wist Be Quick nog wat terug te doen en de 4-2 te scoren. Maar de Oranje-Zwarte dames lieten hun koppen niet hangen en gingen vrolijk door met scoren, want een minuut na de tegentreffer wist Milady vanaf eigen helft op te stormen richting het zestien meter gebied van Be Quick. Hier stond Sabrina klaar om de voorzet van Milady in het net te werken en daarmee het verschil weer op 3 doelpunten te brengen. Vlak voor het eindsignaal werd Kimberly Knol in het zestien meter gebied nog onderuit gehaald en verdiende daarmee een penalty voor Hollandscheveld. De penalty werd gegund aan Milady die een sterke wedstrijd heeft gespeeld en zij wist zodoende de eindstand op 6-2 te brengen. Verslag en foto : Remco Bos