Elko pakt belangrijk punt bij Hellas’63

NUNSPEET – Elko heeft op bezoek bij Hellas’63 de punten gedeeld met de formatie uit Gelderland. Beide teams scoorden er lustig op los in het eerste half uur, wat ook kenmerkend was voor de heenwedstrijd in Elim. Na rust beschikte Elko over een goede uitgangspositie voor de overwinning, alleen het slaagde er niet in om Hellas’63 de genadeklap toe te dienen. Hierdoor moesten beide teams genoegen nemen een puntendeling. Via een 13-15 ruststand werd de eindstand bepaald op 26-26.

Door Michel Otten

Elko deed de afgelopen twee speelronden goede zaken door rechtstreekse duels met concurrenten om te zetten tot winst. Ook in speelronde 11 lag er voor de formatie van trainer/coach Snijder de mogelijkheid om de laatste stap richting lijfsbehoud te zetten. Hiervoor moest worden afgerekend met Hellas’63 uit Nunspeet. Beide ploegen deelden het feit eenvoudig tot scoren te komen en daarbij ook hoog aantal tegengoals verwerken. Elko stond voor aanvang op plek 4 met 10 punten, Hellas’63 op plek 5 met 8 punten. Eerder dit seizoen wist Elko in eigen hal met 28-24 te winnen.

In Nunspeet startte de thuisploeg gretig aan het duel. Het opende de score en nam tot 4-2 het voortouw in de wedstrijd. Elko pareerde dit door driemaal op rij de korf te vinden waardoor de Elkoërs de leiding overnamen. Vanaf dit moment kreeg Elko meer controle en overwicht in het duel, alleen het deed daar niet het maximale mee. Hellas’63 dat dapper ten strijde trok, kwam via 7-7, 9-11 en 10-12 langszij bij 12-12. Een sterke eindfase voor rust leverde Elko een 13-15 voorsprong op.

Na rust startten de Elimmers doortastend aan het laatste half uur. Via twee rake afstandsschoten had Elko voor het eerst in de wedstrijd een marge van vier (13-17). Deze marge stond ook bij 14-18 op het scorebord, hierna nam de kwaliteit en efficiëntie van het korfbalspel aan Elimse-zijde af. Hellas’63 dat zich de gehele wedstrijd bewust was van het belang van dit duel, maakte dankbaar gebruik van dit verval. Bij 18-18 was de wedstrijd weer in evenwicht. Elko en Hellas’63 deden vanaf dat moment niet veel voor elkaar onder waardoor geen van beide ploegen een grote voorsprong wist te nemen. De Elkoërs herpakten zich wel door bij 24-26 af te stevenen op de overwinning, alleen moest het genoegen nemen met een punt toen Hellas’63 opnieuw langszij kwam: 26-26.

Een puntendeling met twee gezichten voor de formatie van trainer/coach Snijder. Het overwicht kon niet worden uitgebuit in een overwinning, anderzijds werd er geen schade opgelopen doordat Hellas’63 niet dichterbij Elko komt op de ranglijst. Met drie resterende speelronden heeft Elko een goede uitgangspositie om de doelstelling van dit zaalseizoen te realiseren: handhaving. Aankomende zaterdag neemt Elko het om 18.00 uur op tegen koploper DOS-WK uit Enschede in sporthal de Brug.