The invisible man

What you can’t see can hurt you.
Elisabeth Moss (Us, The Handmaid’s Tale) is te zien in een angstaanjagend verhaal over obsessie. Als de gewelddadige ex van Cecilia Kass (Elisabeth Moss) zelfmoord pleegt en haar een groot deel van zijn vermogen nalaat, vermoedt zij dat hij zijn dood in scène heeft gezet. Na enkele bizarre toevalligheden met dodelijke afloop, realiseert Cecilia zich dat de levens van haar vrienden en familie in gevaar zijn. Langzaam begint Cecilia door te draaien, terwijl zij wanhopig probeert te bewijzen dat zij achterna gezeten wordt door iemand die door niemand gezien kan worden.

THE INVISIBLE MAN is geschreven, geregisseerd en mede-geproduceerd door Leigh Whannell, één van de oorspronkelijke bedenkers van de Saw-franchise, die recentelijk ook nog Upgrade en Insidious: Chapter 3 geregisseerd heeft.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
horror / thriller
124 minuten
16+
Leigh Whannell
Elisabeth Moss, Storm Reid, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer, Aldis Hodge

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Jorien Hein-Hindriksen

Jorien Hein-Hindriksen

Van te voren heb ik mij bewust niet ingelezen of trailers gekeken over deze film om mij te laten verassen en geen verwachtingen te hebben.

Elisabeth Moss (Cecilia) speelt fantastisch in deze film welke direct spannend begint. Als kijker wordt je meegenomen naar het luxueuze huis waarin ze woont op het moment dat zij wil gaan ontsnappen. Tijdens de ontsnapping en daarna zat ik op het puntje van mijn stoel waarbij diverse schrikmomenten voorbij komen die je niet verwacht.

De filmmuziek is pakkend en macaber, het zorgt voor de juiste spanningsopbouw. Het is een geweldige film van begin tot het eind echter het genre horror vind ik niet goed aansluiten. De eerste helft is echt een thriller, in de tweede helft van de film wordt het meer een science fiction thriller.

Ik ben goed verrast door “The invisible man” en had op meerdere momenten in het tweede gedeelte verwacht dat de film op zijn einde zou komen waardoor het plot zeer origineel was.

Gerard Duinkerken

Gerard Duinkerken

Een rustig begin met een ontspannen begin word abrupt onderbroken door een serie van goede schrik momenten. Cecilia onkomt eindelijk aan de dagelijkse sleur waar ze in is geraakt met haar partner Adrian een Optica- expert . Een einde wat misschien wel helemaal geen einde is. Een film die opgesomd word met mysterieuse en raadselachtige gebeurtenissen. Cecilia probeert om te overleven en te ontrafelen wat er gebeurd is en mogelijk nog gaat gebeuren. Zou haar man echt overleden zijn of is het een verhaal wat in scene is gezet.

De Camera filmt de scenes op een indrukwekkende manier de camera gaat naar een lege ruimte in de kamer waar de onzichtbare man zou moeten zitten. Maar plots komt de actie van een heel andere zijde. Een indrukwekkende manier van filmen brengt de scenes in een realistiche manier op het witte doek.

Een goede film en een aanrader voor Thriller fans.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord