Koploper Noordscheschut pakt tweede periodetitel

Opnieuw heeft de equipe van oefenmeester Marc van Meel het geflikt. Voor het tweede achtereenvolgende seizoen is Noordscheschut erin geslaagd om een periodetitel te bemachtigen in de 1e Klasse E. Op eigen veld won men met 2 – 1 van Broekster Boys, door twee treffers van topschutter Nick Koster. Hierdoor is men verzekerd van een ticket voor de nacompetitie voor een plaats in de Hoofdklasse. Naast deze voortreffelijke prestatie staan de Schutters er ook nog eens uitstekend voor op de ranglijst. Men staat nog steeds fier aan kop, Blauw Wit ’34 volgt op slechts één punt. Naar de overige teams is al een gat geslagen van vier punten of meer.

Noordscheschut begon zonder de geblesseerde Danny Bouwman, daarentegen stond aanvoerder Dennis Hooijer wel weer aan de aftrap. Van meet af aan liet Noordscheschut er geen gras over groeien. Al na 56 seconden was het raak. Een verre inworp van Melvin Mol werd verlengd door Danny Kiekebelt. De sluitpost van de bezoekers schatte het leer foutief in. Nick Koster was er zoals zo vaak als de kippen bij en werkte van dichtbij de 1 – 0 binnen. Na deze wervelende start denderde de thuisclub door. Enkele minuten later dook Koster opnieuw gevaarlijk op voor het vijandige doel. Ditmaal kon de sluitpost met een uiterste krachtsinspanning redding brengen en tikte het speeltuig tot corner. Na tien minuten spelen was Rijnald Vos dicht bij een verdubbeling van de score. Een vrije bal van Mol bereikte het hoofd van Vos, maar de keeper bracht eenvoudig redding. In de 20e minuut was het weer de beurt aan Koster, en hoe. Met een stijlvolle omhaal nam Koster het vijandige doel onder vuur, maar ook ditmaal was de keeper een sta-in-de-weg. Ook een doelpoging van afstand van Mol vond niet het gewenste resultaat. Noordscheschut bleef aandringen, naarstig op jacht naar een tweede treffer. Het jeugdige Broekster Boys kwam niet of nauwelijks in het schouwspel voor. Na ruim een half uur spelen stuurde Kevin van Dalen Koster de diepte in. De inzet van Koster verdween echter voorlangs. Enkele minuten later was Van Dalen zelf dicht bij een treffer, maar zijn kopbal scheerde enkele centimeters over de deklat. In deze fase moesten de gasten alle zeilen bijzetten om niet verder op achterstand te komen. Tot tweemaal toe was Vos dicht bij een treffer, één inzet moest zelfs van de lijn worden gekeerd. En ook Robin Sikken deed een duit in het zakje, zijn inzet van dichtbij verdween echter over.

Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam van de voet van Kiekebelt. Hij ontfutselde zelf de tegenstander de bal, maar zijn inzet verdween enkele meters over de kruising. Na deze mogelijkheid volgde een matige periode. Men creëerde aan beide zijden niet of nauwelijks kansen. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Na ruim een uur spelen was er dan toch een grote kans voor de bezoekers. Sikken schoot doelman Wiebe Zinger te hulp en redde de inzet van de doellijn. Een minuut later was het aan de andere zijde wel raak. Een lange bal viel over de defensie van Broekster Boys. Koster besloot er vol voor te aan en zorgde voor enige onrust in de defensie bij de bezoekers. Een foutieve kopbal werd, voor de keeper in kon grijpen, sierlijk in het inmiddels lege doel gelift. Na deze treffer leek de wedstrijd gedaan. Inzetten van Koster en Kiekebelt konden worden verijdeld, zodat de marge slechts op twee treffers bleef staan. Enkele minuten voor tijd tekende Broekster Boys nog wel de 2 – 1 aan, na een onachtzaamheid in de Schut-defensie. Deze treffer bleek slechts voor de statistieken, want de overwinning van de thuisploeg kwam geen moment meer in gevaar.

Na het laatste fluitsignaal konden de handen ten hemel. Noordscheschut trotse winnaar van de tweede periode. Deze buit is binnen, maar gezien de goede uitgangspositie op de ranglijst zit er misschien nog wel meer in het vat. Feit blijft echter dat men week in week uit keihard zal moeten blijven werken. Te beginnen volgende week in Steenwijk, waar Noordscheschut op bezoek gaat bij ‘d Olde Veste ’54.

Man van de wedstrijd: Nick Koster.