Degradatiespook zit sc Elim op de hielen

Oosterwolde – Zaterdag speelde Elim in een uitwedstrijd nl. de return van 14 dagen terug tegen de Griffioen. Onder leiding van scheidsrechter de Wit werd de wedstrijd onder een voorjaarszonnetje gestart. Ook cameraman Stijn Steenhuis van RTV Drenthe was aanwezig om de sfeerbeelden vast te leggen. De beginfase was voor de gasten want het was M. Doldersum die met een hard schot de onderkant van de lat wist raken, waardoor Veenman met de schrik vrij kwam. Ook de eerste corner kon door de keeper van de Griffioen op tijd worden weggewerkt nadat deze door een eigen speler van richting was veranderd. Ook Klomp was dichtbij zijn honderdste goal maar door het naar de verkeerde kant opendraaien mistte hij zijn kans om te scoren. Elim kreeg meerdere vrije trappen te nemen maar allen zonder het ozo gewenste resultaat.
Oude voetbalwet
En een oude voetbalwet deed hier weer zijn opwachting want als jezelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. Want na een snelle uitval was het topscoorder Wagenaar die met een simpel lobje keeper Hidding wist te verschalken (1-0), omdat de omschakeling aan Elim kant te traag was. Een volgende kans van Winters ging gelukkig voorlangs. Rosema moest na een overtreding op aanvoerder Benjamins de eerste gele kaart in ontvangst nemen deze middag. Met de vrije trap hieruit had keeper Veenman moeite om deze te stoppen. Een corner van Winters aan de andere kant leverde de 2-0 voorsprong op omdat de ongedekte Theelen vrij voor het inkoppen had. De thuisploeg kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en Elim moest onnodig veel corners en vrije trappen weggeven om het hoofd boven water te houden. Voor rust werd er niet meer gescoord alleen Boertien moest nog een gele kaart incasseren.
Motivatie zoek
Wie dacht dat Elim na de rust super gemotiveerd uit de kleedkamer kwam had het totaal mis. De thuisploeg dicteerde de wedstrijd en Elim liep veelal achter de feiten aan. Hoe trainer Benjamins op zijn bekende wijze de manschappen aanspoorde het mocht niet baten. De 3-0 van R. Wagenaar viel dan ook al snel waar mogelijk een luchtje van buitenspel aan zat. Een vrije trap van broer B. Wagenaar net buiten de 16 meter ging rakelings langs de goal om in het zijnet te eindigen. Na bijna een kwartier was het Linneman die binnen het strafgebied op de solotoer ging en na 3 man te hebben gepasseerd schoot hij feilloos in de rechter bovenhoek (4-0). Elim probeerde van alles om het resultaat om te buigen maar geen enkele vrije bal of corners ging er vandaag in.
Ingreep door trainers
Trainer Benjamins greep in en gaf Metselaar zijn invalbeurt voor Koekoek. M. Doldersum zag zijn kans na een assist van Klomp ver overgaan. Ook trainer Timmer wisselde Rosema voor Nussy en Benjamins wisselde Klomp en J. Doldersum voor Diphoorn en Wachtmeester na ruim 70 minuten speelduur. Boertien zag zijn schot in het zijnet verdwijnen nadat hij zijn mannetje met een correcte duw aan de kant zette. Uit een corner wist invaller Metselaar met een omhaaltje niet te scoren. Winters werd vervolgens vervangen door Otter. De 5-0 van R. Wagenaar, tevens zijn hattrick, ontstond na voordeel wat scheidsrechter de Wit gaf op een handsbal van een Elim speler. Prijs kreeg ook nog een kans maar zijn slappe schotje was een makkelijke prooi voor keeper Veenman.
Gifbeker moest leeg
Hiermee was het nog niet gedaan want in de blessuretijd was het Linneman die voor de 2de keer (6-0) deze middag het net met een lobje wist te vinden. Elim bewees hiermee zichzelf een slechte dienst want het ziet directe concurrenten alleen maar verder weglopen en ziet de kans op rechtstreekse degradatie alleen maar toenemen. Het zal uit een heel ander vaatje moeten tappen wil het dit seizoen nog een wedstrijd winnend onder trainer Benjamins afsluiten. Volgende week speelt Elim uit tegen Drenthina in Emmen.
Doelpuntenmakers:
25 min. 1-0 R. Wagenaar.
31 min. 2-0 P. Theelen.
50 min. 3-0 R. Wagenaar.
58 min. 4-0 J. Linneman.
86 min. 5-0 R. Wagenaar.
90 min. 6-0 J. Linneman.
Man of the match: Geen.
Opstelling: C. Hidding, M. Koops, W. Boertien, B. Koops, E. Njagul, R. Koekoek, Y. Benjamins, J. Doldersum, J. Prijs, H. Klomp en M. Doldersum.
Wissels:, D. Diphoorn, P. Metselaar, M. Wachtmeester.
De foto is weer gemaakt door clubfotograaf F. Njagul.