Politie moet gelijk handhaven op nieuwe snelheid snelwegen

Hoogeveen – Zodra de nieuwe borden zijn onthuld op de snelwegen a28 en a37  rondom Hoogeveen  moet de politie gelijk er op handhaven van de minister. De verlaging van de maximumsnelheid van 130 naar 100 kilometer op snelwegen gaat dus gelijk in na onthulling.

Dit zegt minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. De snelheidsverlaging van 130 naar 100 kilometer per uur overdag zou eigenlijk op maandag 16 maart ingaan , maar Rijkswaterstaat heeft op veel wegen al afgeplakte borden geplaatst. In de nacht van 12 op 13 maart begint de onthulling daarvan en vanaf dan geldt onmiddellijk de nieuwe maximumsnelheid. Overigens gaat de politie niet extra controleren op de vernieuwde snelheidsbeperking.  De politie zegt daar geen capaciteit voor te hebben.

stikstofcrisis

Door  stikstofcrisis verlaagt het kabinet de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen naar 100 kilometer per uur. Een verlaging maakt volgens berekeningen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voldoende stikstofruimte vrij voor woningbouw. Maar landelijk zijn bij veel organisaties hier grote twijfels bij .

En dit zijn de sancties bij te snel rijden op snelweg

overtreding boete (exclusief 9 euro administratiekosten)

5 km/u te hard       31 euro

10 km/u te hard     64 euro

15 km/u te hard     121 euro

20 km/u te hard     174 euro

25 km/u te hard     232 euro

30 km/u te hard     297 euro

35 km/u te hard     372 euro

meer dan 35 km/u te hard         strafbeschikking

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord