Algemeen

Kick-off van Waterstof Tiny House project

Hoogeveen: Op woensdag 4 maart organiseerde de gemeente Hoogeveen de kick-off van het Waterstof Tiny House. Gemeente Hoogeveen, het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen werken samen aan een ontwerp voor een mobiel Tiny House op groene waterstof, met als doel om deze in een hybride leeromgeving te gaan bouwen.

Bijdragen aan de energietransitie

Vorig jaar in mei is tijdens een hackathon in Hoogeveen het eerste ontwerp gemaakt voor het Waterstof Tiny House. Een groep van 45 jonge professionals, experts uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de gemeente werkte hier toen samen aan. Nu willen de partijen samen het project realiseren in een hybride leeromgeving voor het toepassen van groene waterstof als innovatieve energievoorziening voor (bestaande) woningen. Met dit project willen de partijen draagvlak creëren voor waterstof in de bebouwde omgeving en zo een belangrijke innovatieve bijdrage leveren aan de energietransitie, op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Het project maakt onderdeel uit van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.

Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe
Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Op het gebied van wonen, werken en welzijn worden verschillende projecten opgepakt. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen. Dit project is een van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt.

Blauwdruk

In Hoogeveen werken diverse bedrijven, Hanzehogeschool Groningen, provincie Drenthe en de gemeente Hoogeveen aan een pilot om een technologie te ontwikkelen om 80 nieuwbouwwoningen in Nijstad-Oost Oost van energie te voorzien met duurzame waterstof. De warmtevoorziening in deze wijk wordt ingericht op basis van een waterstof CV-ketel. De blauwdruk voor technologie die zo verkregen wordt, moet vertaalbaar zijn naar bestaande woonwijken in de rest van Nederland, te beginnen met Erflanden. Het project levert een belangrijke bijdrage aan de energietransitie in Nederland als het gaat om aardgasloos bouwen en het blijven benutten van de bestaande aardgas infrastructuur.

Zie ook: Waterstofwijk in Hoogeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen