Inschrijving Open Hoogeveens Kampioenschap Buikschuiven gestart

Hoogeveen – Op zondag 24 juni wordt op de ijsbaan aan de Terpweg in Hoogeveen de 12e editie van het Open Hoogeveens Kampioenschap Buikschuiven (OHKB) georganiseerd. De inschrijving voor dit evenement is inmiddels gestart. Geef u tijdig op, dit om teleurstelling te voorkomen. Vorig jaar was namelijk het evenement met liefst 90 deelnemers bijna volgeboekt.

De organisatie heeft dit jaar een kleine aanpassing gedaan in het reglement, dit op aandringen van diverse vaste deelnemers. Was het in het verleden zo dat in de voorronden drie keer werd geschoven, nu zal dat een even aantal keren zijn, het aantal keren is afhankelijk van het aantal deelnemers en dus de beschikbare tijd. Door deze aanpassing schuiven alle deelnemers in ieder geval een gelijk aantal keren over dezelfde banen, wel zo eerlijk, dit omdat de ene baan soms sneller is dan de andere. Na de voorronden volgt de finale, evenals vorig jaar gaan de finalisten twee keer over de baan! De dame of heer met het hoogst aantal geschoven meters in de finale, mag zich een jaar lang Buikschuifkampioen van Hoogeveen noemen.

In de teamcompetitie worden de eindresultaten van de beste vier deelnemers van ieder team opgeteld. Ieder team kan meedoen met een onbeperkt aantal deelnemers, maar het minimaal aantal deelnemers is vier. Des te meer deelnemers er dus meedoen in een team, des te groter de kans om de teamprijs te winnen. Ook dit jaar zijn er weer fantastische prijzen te winnen, zowel individueel als bij de teams. Dit alles is mogelijk gemaakt door de vele sponsoren die dit evenement ondersteunen.

De deelnemers aan dit kampioenschap moeten minimaal 15 jaar oud zijn en deelname is uitsluitend voor eigen risico! Het inschrijfgeld is evenals voorgaande jaren € 3,– p.p.

Hopelijk gaan de deelnemers ook dit jaar onder ideale buikschuifomstandigheden de strijd aan en worden de toeschouwers weer vermaakt op komische taferelen. De toegang voor het evenement is gratis! Dus kom massaal uw favoriete buikschuiver of -schuifster aanmoedigen op het terrein aan de Terpweg. Het zal overigens de laatste keer zijn dat dit mogelijk is op deze locatie, over een paar maand zal hier worden begonnen met de bouw van de overdekte ijsbaan in Hoogeveen. De organisatie zal op zoek gaan naar een andere geschikte locatie.

Titelverdediger individueel is Arne van der Kooy, de man uit het team van Gerans Mode schoof vorig jaar alle andere 89 deelnemende dames en heren van de baan. In een super spannende finaleronde bleef hij Robbert Lip 15 cm voor, als derde eindigde Mark Boon.
Bij de teamcompetitie ging de eerste prijs vorig jaar naar Gerans Mode, de tweede prijs was voor het team van café Hare Majesteit en de derde prijs ging naar de deelnemers van de Steigerbouwers.

De presentatie zal dit jaar wederom worden verzorgd door Theo Kriekjes, hij zal met zijn soms kritisch maar vooral komisch commentaar én met zijn muzikale keuzes zorgdragen voor een feestelijke sfeer.

De organisatie is zoals altijd in handen van supportersvereniging voetbalvereniging “Hoogeveen” en biljartvereniging “De Poedel”. Vooraf opgeven is aan te bevelen en is mogelijk bij Jan Mulder,
tel. 06 2204 8331. Deelnemers worden verzocht zich uiterlijk 12.30 uur te melden bij de wedstrijdleiding in de kantine van de ijsbaan.

Het kampioenschap begint zondag 24 juni om 12:45 uur en eindigt omstreeks 18:00 uur

Deel dit bericht!

Geef een antwoord