Vmbo- en mavoleerlingen RvEC bekronen profielwerkstuk met prijs

Wekenlang hebben de 4vmbo- en 4mavoleerlingen van het Roelof van Echten College (RvEC) hard gewerkt aan hun profielwerkstuk. Dat deden ze op het Alfa-college, waar ze afgelopen week hun werkstukken presenteerden aan docenten en ouders. Zes leerlingen bekroonden hun profielwerkstuk met een prijs.

 

“Het maken van het profielwerkstuk was leuk. Ik wilde voor mijn profielwerkstuk iets met techniek doen en ontdekte dat een mbo-opleiding richting techniek goed bij mij past. Ook vind ik het fijn dat ik mijn volgende school al een beetje heb leren kennen”, vertelde een van de leerlingen. De samenwerking met studenten en docenten van het Alfa-college is waardevol voor de toekomstige mbo-leerlingen, want het geeft hen de kans om een goed beeld te krijgen van studies en beroepen die passen bij hun interesses en talenten. Zo is het profielwerkstuk vaak een eerste stap naar het vakgebied waarin de leerlingen in de toekomst graag willen werken.

 

Prijswinnaars

Met trots presenteerden de leerlingen hun werkstukken in feestelijk aangeklede kraampjes. Docenten en ouders bezochten de kraampjes en luisterden met interesse naar de presentaties. Nynke Benjamins en Dana Vogelzang overtuigden met hun presentatie over Defensie en wonnen de publieksprijs. Tjitske Wijnsma werd eerste in het vakgebied Techniek en Alisa Petter veroverde de eerste plaats in het vakgebied Economie. Sylvie Loof en Delesha Noordzij behaalden de winst op het gebied van Zorg en Welzijn.

foto: De publieksprijs ging naar Nynke Benjamins en Dana Vogelzang voor hun profielwerkstuk over Defensie.

Geef een reactie