HZVV komt niet langs Flevo Boys

Hoogeveen – HZVV heeft na twee zeges een 1-1 gelijkspel behaald tegen Flevo Boys, dat tegen degradatie strijdt. In een niet hoogstaande wedstrijd met weinig kansen voor beide ploegen, leidde HZVV bij rust met 1-0. Na rust zakte HZVV weg en stelde het de gasten in de gelegenheid de gelijkmaker te maken. HZVV viel daarna wel aan, maar werd nauwelijks meer gevaarlijk, terwijl Flevo Boys beter in het spel kwam en zo nu en dan dreigend was.

HZVV miste nog steeds de aan de enkel geblesseerde Jan Hup en Yannick Manusiwa en Yoran Popovic zijn herstellende en begonnen op de bank. HZVV-trainer Gert van Duinen koos als centrale duo voor Daan Wijma en Alex Zomer met Reza Hosseini en Tim Riksman als backs. Dat koste Pierre Semudenge een basisplaats en hij startte op de bank. Gezien de ranglijst was HZVV favoriet. Daarnaast wilde het graag het gelijke spel in Emmeloord rechtzetten, want een 0-1 voorsprong werd in blessuretijd onnodig weggegeven. De eerste kans van de wedstrijd was voor Flevo Boys, dat al vier duels ongeslagen was. Na een voorzet van Timon Rorije schoot Yume Ramos de bal in het zijnet. Aan de andere kant kwam Fabian Stevens een teenlengte te kort na een voorzet van Kelly Joao. Na een vrije bal van Romano Djababoe was Alex Zomer dichtbij een treffer, maar hij kon net niet genoeg kracht zetten met zijn hoofd. De thuisclub was meer in balbezit, maar miste de echte spirit om het Flevo Boys echt moeilijk te maken. Kelly Joao was de enige, die zo nu en dan voor dreiging zorgde. Na twintig minuten liet HZVV haar eerste echte kans noteren via Fabian Stevens. Na een passje van uitblinker Lorenzo Valente werd Stevens zodanig gehinderd dat hij vrij voor doelman Fariz Mesud niet vol kon uithalen. Even later probeerde Fabian Stevens het opnieuw, maar zijn afstandschot leverde voor Mesud weinig problemen op. Na een half uur was hij echter een geslagen man na een fraaie combinatie in het strafschopgebied. Fabian Stevens lanceerde Lorenzo Valente en de middenvelder liet Mesud kansloos. Dat was op dat moment een verdiende voorsprong voor de thuisclub. Toch grossierden beide ploegen in foute passes en werd het nooit een aantrekkelijk duel. HZVV mocht nog van geluk spreken dat het niet met een 1-1 stand moest gaan rusten, want de boomlange Marc Reussing kopte maar net naast. HZVV begon redelijk aan het tweede bedrijf. Kelly Joao werd gelanceerd en speelde tegen de hand van doelman Mesud aan, waarna heel HZVV meende dat hij de bal buiten het strafschopgebied had geraakt. Arbiter Keijl wuifde het echter weg. Even later had Sander Dzemidzic de 2-0 op de schoen na een voorzet van Kelly Joao, maar hij miste het leer. Na tien minuten kreeg HZVV uit het niets de gelijkmaker om de oren. Spits Yume Ramos kon vrij ongehinderd van de rand van het strafschopgebied uithalen en Streutker kon er net niet bij. Dat was een tegenvaller voor HZVV. In het restant van de wedstrijd was HZVV niet meer bij machte de drie punten veilig te stellen. Flevo Boys voetbalde grotendeels zelfs gemakkelijker, maar ook de gasten kregen weinig kansen, zodat het 1-1 bleef. HZVV-trainer Gert van Duinen vond dat zijn ploeg een uur vrij redelijk had gespeeld. ,,Ja en we waren bovenliggend. In die tijd hadden we ook de 2-0 moeten maken en was het beslist geweest. Na de 1-1 werd het rommelig, we verloren de grip op het middenveld. We moesten even verdedigen. Aan de bal gingen we te direct spelen en dat was jammer. De laatste acht minuten waren wel weer prima, maar dan valt de 2-1 alleen niet meer.”

HZVV-Flevo Bvoys 1-1 (1-0)

1. Lorenzo Valente 1-0, 55. Yume Ramos 1-1. Scheidsrechter: Keijl. Geel: Wijma (HZVV). Toeschouwers: 250.

HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Hosseini, Riksman (69. Manusiwa); Valente, Stevens, ten Brinke, Djababoe (85. Van Dalen); Dzemidzic (72. Popovic), Joao.

Man van de wedstrijd: Lorenzo Valente