Leerlingen basisschool het Koraal in actie voor Samos

Hoogeveen – Het was een sportieve ochtend  12 februari op  basisschool het Koraal in Hoogeveen. Er werd namelijk een sponsorloop gehoudendoor de leerlingen van de school.

In de afgelopen weken zijn de leerlingen actief op zoek gegaan naar sponsoren. Iedereen heeft zijn best gedaan om zoveel mogelijk geld in te  zamelen voor de mensen in het vluchtelingenkamp op Samos. Het geld is/wordt besteed aan medicatie en andere materiële voorzieningen, zoals zeep, tandpasta, luiers, enz.

Wat de sponsorloop extra feestelijk maakte, was het nieuwe schoolshirt dat we voor het eerst konden dragen. Het hele plein was vrolijk groen.

Ondanks de kou hebben de leerlingen alles uit de kast gehaald om zoveel  mogelijk rondjes te rennen. Voor elk rondje dat werd gerend kregen de  kinderen een elastiekje, zo konden ze het aantal rondjes goed bijhouden.  Aangemoedigd door ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en juffen en meester trotseerden ze de regen in de laatste minuten. Samen telden ze af van 10 naar 0. Met rode hoofden, bezwete gezichten en trotse blikken gingen de leerlingen terug naar de klas.

Maar liefst € 3243,37 bij elkaar gerend

En dat al het zweten niet voor niks is geweest, bewijst de grote opbrengst. Samen hebben de leerlingen maar liefst € 3243,37 bij elkaar gerend. Dit kon juf Bouwhuis vorige week meenemen naar Samos, waar ze  namens de stichting Christian Refugee Relief ging helpen in het kamp. De stichting  Christian Refugee Relief heeft ten doel: vluchtelingen waar ook ter wereld een helpende hand te bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken zodat zij zo humaan mogelijk kunnen leven, dit-alles vanuit een positieve christelijke levensovertuiging.

Deel dit bericht!

Geef een reactie