Like a boss

In de hilarische nieuwe komedie Like a Boss lijkt het de beste vriendinnen Mia en Mel (Tiffany Haddish en Rose Byrne) voor de wind te gaan met hun eigen cosmeticabedrijf. Helaas zitten ze flink in de schulden en een aanbod van de keiharde cosmeticagigant Claire Luna (Salma Hayek) om de zaak over te kopen is dan ook te aanlokkelijk om af te slaan. De levenslange vriendschap tussen Mel en Mia komt hierna flink onder druk te staan.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
komedie
83 minuten
12+
Miguel Arteta
Tiffany Haddish, Rose Byrne, Salma Hayek, Karan Soni, Billy Porter, Jennifer Coolidge, Ari Graynor, Natasha Rothwell, Jessica St. Clair

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Marylon Methorst

Marylon Methorst

Mocht je van flauwe humor houden, denk hierbij aan een aantal slapsticks en scherpe oneliners dankzij Tiffany Haddisch, dan zit je goed bij deze film. Het is dan ook dat zij alleen je bij de film houd met haar scherpe opmerkingen, want anders was de film gewoon slaapverwekkend. Echt zo’n film die je al eens dacht gezien te hebben. Een bij elkaar geraapte voorspelbare gebeurtenissen met een voorspelbaar plot.

Het maatje naast mij dacht daar hetzelfde over, toen ik een grote gaap naast mij hoorde. Wel jammer, want het acteerwerk van de meiden is niet slecht. Sterker nog, Salma Hayek speelt goed een overdreven perfecte bitch. De film is geschikt vanaf 12 jaar en ik denk dat dit inderdaad een prima leeftijdscategorie is. Overdreven veel geweld wordt er niet gebruikt.

Judith Bos

Judith Bos

Een film die voor de moeite een magere 6 krijgt, voornamelijk omdat het voor een klein aantal mensen misschien een best leuke film zou zijn. Voornamelijk tieners vermoed ik door de kijkwijzer en dat strookt wel met de inhoud van de film. Er zit een leuk verhaal in en het wordt goed gespeeld, maar het is ook erg voorspelbaar en weinig bijzonders.

Het verhaal wordt in het begin veelbelovend opgezet en mooi verteld, maar daar waar je wat meer spanning en actie zou willen zien zit het er gewoon niet in. Het einde van het verhaal wordt groots gemaakt, maar niet echt goed ingeduidt en dat maakt het een best saaie film. Prima om een avondje even rustig aan een filmpje te kijken, maar echt bijzonder is het niet.

Wat betreft het komediegehalte, ook dat laat wel te wensen over. Er zitten zeker leuke stukjes bij, maar over het algemeen zou het ook prima af doen als een dramafilm met kijkwijzer 12+. Het zijn voornamelijk oneliners en mini sketches, daar moet je van houden.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord