Amusement

Amerikaanse singer-songwriter Jake La Botz in het Podium

Hoogeveen – De Amerikaanse blues singer-songwriter Jake La Botz komt zondag 15 maart met zijn nieuwe album They’re Coming For Me naar Het Podium in Hoogeveen.  De Amerikaan heeft een oor voor ongewone verhalen en brengt dat prachtig ten gehore in zijn liedjes. De Groningse band Them Dirty Times is support act en opent de avond. 

Jake La Botz

Jake La Botz speelt bluesmuziek die de tijd weerspiegelt van zijn optredens op straat, in bars, kerken en zelfs tattoostudio’s. De jonge Jake La Botz achtervolgde de magie die hij vond in de verhalen op straat in Chicago. Hij deed vrijwilligerswerk in theaters om dichter bij het podium te komen en doorzocht de hele bibliotheek op zoek naar boeken en platen. Hij speelde in metro’s en leerde meer over muziek door blueslegendes als Honeyboy Edwards en Maxwell Street Jimmy Davis. Dit alles zorgde voor een leven als verhalenverteller op straat, in metro’s, in juke joints en later de grote podia over de hele wereld. Hij deelde onder andere het podium met Ray Charles, Etta James, Dr. John, Mavis Staples, JD McPherson, Buddy Guy en Junior Wells, Tony Joe White, Low Cut Connie en een groot aantal andere grootheden. La Botz benadert zijn muziek met een oor voor het ongewone en een enorme handigheid in spreken over fragiele karakters en bijzondere verhalen. Zijn nieuwe album They’re Coming For Me is een collectie van gekke verhalen met onderwerpen als een magische kam die de wereld kan redden en een bankovervaller die gospels jammert.

Support act: Them Dirty Dimes

Ze maakten allebei muziek, gingen naar dezelfde scholen en studeerden in dezelfde stad. Toch verstreken er heel wat jaren voordat de liefde voor jaren ’20 muziek zanger/gitarist Gijs de Groot en songwriter/gitarist Johan Stolk bij elkaar bracht. Zodra ze elkaar eenmaal hadden gevonden was het raak: binnen minder dan een jaar hadden ze met het Groningse Them Dirty Dimes een album aan nummers en speelden ze de kleine zaal van de Oosterpoort en mainstage Patronaat plat. Drummer Wessel de Vries en contrabassist Severiano Paoli zijn de motor, trompettist Joas Zuur brengt de nummers naar een hoger niveau. De gevarieerde set schiet van New Orleans swing naar late night jazz en van gypsy naar blues, maar is door de pakkende stem en de muzikale details altijd direct herkenbaar als Them Dirty Dimes. De ambities zijn groot en als rasechte sfeermakers kunnen ze niet wachten om mee te draaien in het festivalseizoen van 2020. Het jaar begon al goed met een prachtige sessie op Eurosonic Noorderslag. Wordt na Groningen nu Hoogeveen veroverd?

Jake La Botz – (c) Rik van de Wiel

Kaarten zijn te bestellen op www.hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 en aan de kassa van De Tamboer.

Geef een reactie