Kiezen van een nieuwe school is vooral gevoelskwestie

Hoogeveen: Februari en maart zijn traditioneel de maanden waarin leerlingen uit groep 8 een definitieve schoolkeuze maken en zich inschrijven bij een school voor voortgezet onderwijs. Heel spannend, een nieuwe stap in de leerloopbaan van een kind. De VO-scholen in Hoogeveen organiseerden de afgelopen maanden diverse kennismakingsmomenten voor de toekomstige brugklasleerlingen en hun ouders.

Op meerdere scholen sfeer proeven
Zo organiseerde RSG Wolfsbos naast een informatieavond en een Open Dag ook Wolfsbos Live, een middag waar leerlingen van groep 8 alvast kennis konden maken met het ‘brugklasleven’ door een aantal uitdagende lessen en activiteiten te volgen op school.

“Weet jij al voor welke school je kiest?” “Ja, ik ben er al uit en heb het aanmeldformulier al samen met m’n ouders ingevuld!” “Oh wat goed, ik twijfel nog een beetje.” “Ah joh, komt wel goed, gewoon doen waar je het beste gevoel bij hebt!”

Zwanet Haveman, teamleider onderbouw bij RSG Wolfsbos, licht toe: “Geweldig zo’n gesprekje tussen twee leerlingen tijdens Wolfsbos Live. Het is zowel voor leerlingen als voor ouders heel belangrijk om bijvoorbeeld tijdens een Open Dag sfeer te proeven, het liefst op meerdere scholen. Dan kan je vergelijken en een keuze maken waarbij je kind een goed gevoel heeft.”

Extra uitdaging en verdieping
Voor leerlingen van groep 8 die ruimte en behoefte hebben aan extra uitdaging en verdieping is er de afgelopen maanden ook een nieuwe serie gastlessen gegeven onder de noemer ‘Test je Talent’. In acht lessen zijn leerlingen aan de slag gegaan met vier thema’s. Elke thema bestond uit twee lessen, waarbij de leerlingen uitgedaagd werden in verschillende vakgebieden zoals wetenschap, engels en de magie van technologie.

Zwanet Haveman vertelt verder: “RSG Wolfsbos hecht veel waarde aan doorlopende leerlijnen vanuit het basisonderwijs naar het voorgezet onderwijs. Deze lessenserie ‘Test je Talent’ staat daarom niet op zichzelf, maar vindt een vervolg in zowel de brugklas als in de periode daarna. Door oog te hebben voor het talent van de leerling blijven we in ons onderwijs aansluiten bij alle leerlingen – dus ook die leerling die ruimte en behoefte heeft aan meer uitdaging en verdieping.” De leerlingen die meededen aan ‘Test je Talent’ zijn allemaal geslaagd en hebben inmiddels het certificaat ontvangen van docent Simon Jansen.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord