Sport

Veel HAC atleten actief op NK cross 2020 Noordoostpolder

Net als afgelopen jaar werd het nk cross weer op het terrein van netl in de buurt van Kraggenburg gehouden. En ook dit keer weer veel deelname van HAC’63 atleten in vele categorieën.

Zaterdag

Zaterdag was het de beurt aan de heren masters. Dus 35+ en niet alleen individueel werd er gestreden maar ook voor de vereniging werd er gestreden. Harm-Jan Martens, Jeroen Thalen en Erwin Akkerman stonden aan de start.

Erwin koos na een zorgvuldige verkenning voor trail schoenen, terwijl Harm-Jan 12 mm spikes besloot te gebruiken op het door de regen geteisterde parcours.

Voor Jeroen was dit zijn 1e NK cross, de andere heren waren al ervaren NK deelnemers. In de stromende regen op een modderig parcours was het een zware race. En het werd nog erger, hagel en harde wind maakten het een heroïsch tafereel.

Jeroen streed zijn eigen strijd in het middenveld.

Uiteindelijk wist Harm-Jan na een goed eindschot beslag te leggen op de 7e plek bij de masters 35+ en Erwin wist in de 40+ categorie ook 7e te worden. Dit na een mooie onderlinge strijd waarbij de heren het beste in elkaar naar boven haalden.

Mooie persoonlijke prestaties en een mooie 5e plek in het verenigingsklassement.

 

Zondag

Zondag was het een drukke en lange dag. De weersomstandigheden waren op 1 klein regenbuitje en veel wind na heerlijk. Er werden verschillende lussen en combinaties van lussen gelopen om de verschillende afstanden te realiseren.

Om 10.15uur beet Ruben Eefting het spits af bij de jongens D. Het parcours was nogal veranderd qua ondergrond tov zaterdag. Meer glibberen en glijden. Ruben had het duidelijk zwaar maar behaalde ondanks de zware ondergrond toch een mooi resultaat. Meteen daarna mocht Elise.

Elise Martens stond voor het eerst aan de start van een grote, nationale wedstrijd.

Als eerstejaars meisje D mochten er geen wonderen van haar verwacht worden qua tijd en klassering maar haar doel was om ervaring op te doen en om zich te meten met de top-meisjes van haar leeftijdscategorie. Uiteindelijk wist ze beslag te leggen op een top 30 klassering.
Hier mag ze erg tevreden over zijn.

Om 11.05 gingen de jongens B van start met daarbij Wouter de Roo. Maar liefst 3x2km, de langste lus van het parcours. Wouter heeft altijd een hele goede start en vandaag was dat niet anders. Hij liep een solide vlakke race en eindigde zeer tevreden op een 18e plek. Daarna kon hij direct door naar schiphol ivm een werkweek in Athene.
Bij de jongens A stond Nick Kerkhof aan de start. Nick liep een zeer ontspannen race. Hij behaald elk jaar weer zijn doel om meer mensen achter zich te laten. De dames lange cross, 8km, was het strijdtoneel voor Jacelyn Gruppen. Een heel klein deelnemersveld maar wel met echte topdames. Jacelyn kon in het begin nog aardig mee komen maar moest uiteindelijk  toch de kop laten gaan. Na een tijd van blessures is ze duidelijk weer sterker aan het worden en ze eindigde op een hele mooie 5e plek.

Na de middag was het de beurt aan Job IJtsma en Tom van Tellingen bij de mannen voor de 10km. Job liep een hele strakke en sterke race en eindigde maar liefst als 7e. Ook Tom deed goede zaken en behaalde zijn doel om niet door Job gelapt te worden. Dat was nog wel kantje boord. Als afsluiter van de dag waren er nog de korte cross voor vrouwen en voor mannen. 2,5km in 2 verschillende lussen. Iris Velting en Laura Prins gingen de strijd aan. Iris had een fantastische start en 1e ronde. Daarna moest ze toch iets toegeven op de andere dames. Voor Laura was dit de 1e cross dit winterseizoen en zij eindigde deze in een hele mooie tijd.

Als afsluiter stonden er maar liefst 5 heren van de club aan de start van de korte cross. Erik Leusink, Bart van Adrichem, Ephrem Been, Maarten van Dijk en Rico Kleine. Alle heren liepen op hun eigen nivo een sterke race en kwamen tevreden over de finish. Een mooie afsluiter van dit NK cross.

Tekst Claudia/Gerko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto 1: Elise Martens in actie foto gemaakt door Claudia van Tellingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto 2: Martens en Akkerman in actie foto gemaakt door Gerrit Voortman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto 3: Tom van Tellingen in actie foto gemaakt door Claudia

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: