HODO krijgt te weinig tegen Musselkanaal

Musselkanaal – Het geluk van de koploper, zo kan de 2-1 zege van Musselkanaal tegen Hodo het beste getypeerd worden. De gasten uit Hollandscheveld gingen strijdend ten onder tegen de lijstaanvoerder, maar daar maalde na de wedstrijd niemand van de Groningers om.

De 2-1 zege leverde gewoon 3 punten op voor de gastheren die daarmee de trotse lijstaanvoerder bleven. Hodo bleef door de nederlaag op de laatste plaats staan in de 3e klasse C.  In de heenwedstrijd was het ook Musselkanaal dat door een nipte zege met 3-4 aan het langste eind trok en deze middag was het geluk wederom aan de zijde van de ploeg uit Musselkanaal. De eerste doelpogingen waren voor Hodo, maar kansen voor Dave Padding, Patrick Timmerman en Ruben Brinkman leverden geen goals op. Dit deed Musselkanaal beduidend beter, want het was Rolf Kayser die de eerste kans van de gastheren direct benutte. Direct daarna kreeg Hodo de beste kans van de wedstrijd, na een verkeerde terugspeelbal stond Dave Padding oog in oog met de Musselkanaal doelman maar zijn schot verdween net naast het doel. Musselkanaal was efficiënter en net voor rust was het de topschutter van Musselkanaal Jordy Oost die de 2e goal van Musselkanaal maakte. Met de 2-0 ruststand werden de kleedkamers opgezocht door beide ploegen. Na rust ging Hodo op zoek naar de aansluitingstreffer en via een vrije trap van Mark Boertien werd Hodo gevaarlijk. Ook Patrick Timmerman had nog een grote kans maar ook hij kon niet scoren. In de 78e minuut kreeg Hodo een strafschop nadat Patrick Timmerman in de 16 meter werd gevloerd. De strafschop werd keurig benut door Dave Padding. Er zat meer in het vat voor Hodo en de ploeg had absoluut zicht op een goed resultaat maar de beloning bleef uit en zodoende bleven de 3 punten in Musselkanaal.

Man van de wedstrijd: Mark Boertien.