Damteam MTB degradeert naar hoofdklasse

Hoogeveen – Het is damteam M(ijnheer) T(ruck) B(anden) Hoogeveen niet gelukt om in de ereklasse te blijven. Na vier seizoenen in de sterkste competitie van Nederland te hebben gespeeld, kwam er zaterdag een einde. Veelvuldig landskampioen Van Stigt Thans uit Schiedam kwam op bezoek. De Schiedammers, met een handjevol grootmeesters in dienst, handen geen moeite om te scoren: 4-16. MTB 2 blijft in de eerste klasse na een 12-8 overwinning op Fryslan 2 en MTB 3 verloor met 7-13 van PGT Delfzijl.

MTB Hoogeveen moest in de laatste wedstrijd zonder Maikel Palmans en Klaas Hendrik Leijenaar doen. Joël Palmans en Mathijs Sprakel (MTB 2) vielen in. Ook de jeugdige Nicole de Vries deed weer mee.

Mathijs Sprakel trof grootmeester Ron Heusdens aan bord 10. Mathijs kwam de opening en het begin van het middenspel goed door. In het klassieke middenspel ging het pas mis nadat Heusdens de partij vervolgde met een Ghestem-doorstoot. Nietsvermoedend trapte Mathijs in een damcombinatie. De dam kon Mathijs met gelijk aantal stukken afvangen. Helaas koos hij de duurdere variant en verloor snel via een Coup Philippe (0-2).

Maarten Wichgers werd in het late middenspel verrast door een forcerende plakker van Frits Luteijn. Luteijn dreigde met een vervelende tussenloop. Maarten won weliswaar een schijf, maar stond wel een dam achter. Toen Maarten niet de beste verdediging vond om een puntje eruit te slepen, kon Luteijn gemakkelijk toewerken naar een overmachtseindspel (0-4).

Wouter Sosef speelde heel riskant met twee opgedrongen schijven tegen Anton van Berkel. Zijn riskante speelplan koste erg veel denkwerk waardoor hij de tactische wendingen niet allemaal kon overzien. Van Berkel won met een verfijnde bomzet (0-6).

Rick Hakvoort scoorde het eerste punt voor Hoogeveen tegen Hein Meijer. Rick liet zich niet gek maken in het klassieke speltype en bleef rustig verdedigen (1-7).

Martijn Vissers speelde een scherpe partij tegen Casper Remeijer. Ondanks dat de partij in remise eindigde, kon Vissers tot twee keer toe de winst. Eenmaal in de opening met een dodelijke dreiging en eenmaal in het middenspel met een verrassende doorbraakcombinatie via damgeven (2-8).

Nick Waterink speelde tegen zijn oud-trainingsmaatje Jitse Slump. Nick opende heel actief met een centrumaanval. Slump zag geen heil in een omsingeling en ruilde de aanval af om vervolgens de ruimte te zoeken op wits lange vleugel via een flankaanval. In het late middenspel probeerde Slump met een nuttig offer Nick aan het wankelen te krijgen, en daar slaagde hij in (2-10).

Zainal Palmans speelde een onderhoudende partij tegen grootmeester Rob Clerc. Palmans heerste in het centrum, terwijl Clerc zijn kansen opzocht in de aanval. Palmans en Clerc hadden flink wat valkuilen klaargezet voor elkaar, maar beide spelers bleven tot het eind aan elkaar gewaagd (3-11).

Deel dit bericht!

Geef een reactie