Elko verslaat directe concurrent Zwart-Wit

ELIM – De hoofdmacht van Elko heeft zaterdag in eigen huis een belangrijke zege geboekt in de strijd om lijfsbehoud. In sporthal de Brug werd Zwart-Wit uit Delden verslagen. In het eerste kwartier hadden de gasten het betere van het spel, vanaf 7-7 nam Elko het initiatief over. De voorsprong die opgebouwd werd kwam geen enkel moment in gevaar tot genoegen van het thuispubliek. Elko speelde niet groots, wel volwassen en daadkrachtig waardoor het vierpuntenduel winnend werd afgesloten. Via een 13-10 ruststand werd de eindstand bepaald op 21-16.

Door Michel Otten

Een spannend affiche stond er zaterdag op het programma in sporthal de Brug. Elko en Zwart-Wit hadden na negen speelronden beide 8 punten verzameld. De winnaar van dit duel kon uitzicht houden op plek 2 in het klassement, bij verlies kwam plek 7 angstaanjagend dichtbij. Een knotsgekke ranglijst in poule 2C waarin alles nog open ligt in de resterende speelronden. Trainer/coach Snijder stuurde zijn vertrouwde basisacht het veld in voor de ontmoeting met de formatie uit Delden.

Nadat scheidsrechter Eggink het startsein gegeven had, was het Zwart-Wit dat sterk aan de wedstrijd begon. Een 0-2 achterstand werd door Elko gepareerd tot een 3-3 gelijke stand waarna de gasten via 4-6 hun oorspronkelijke marge terugpakten. Hierna begon de thuisploeg verzorgder te korfballen waarbij het afrondingspercentage toenam. Beide teams hielden elkaar in evenwicht tot 7-7, vervolgens was het de thuisploeg dat driemaal op rij scoorde (10-7). Deze marge stond dankzij een goede slotfase in de eerste helft ook bij rust op het scorebord: 13-10.

Na rust breidde Elko de voorsprong direct uit tot 14-10. Dit bleek achteraf een cruciaal moment in de wedstrijd. De Elkoërs dicteerden het duel en speelden een vrij zorgeloos laatste half uur. Mede omdat Zwart-Wit net bij machte was de korf veelvuldig te vinden in korte tijd. De Deldenaren konden gedurende de wedstrijd veel herhalen door de aanwezige reboundkracht, alleen de formatie uit Overijssel haalde een laag rendement uit de schoten. Elko deed dit deze wedstrijd beter en speelde via 17-13, 18-14 en 20-15 naar een zorgeloze 21-16 overwinning toe.

Door deze overwinning is Elko middenmoter in poule 2C, het bezit de 4e plaats. Aankomende zaterdag gaat Elko op bezoek bij Hellas’63 in Nunspeet. Aanvang van dit duel is 14:45 uur.