The Gentlemen

The Gentlemen volgt de Amerikaanse expat Mickey Pearson (Matthew McConaughey) die een zeer winstgevend marihuana-imperium opbouwde in Londen. Wanneer het verhaal de ronde gaat dat hij uit de business wil stappen krijgt Mickey te maken met complotten, intriges, omkoping en chantage in een poging alles van hem af te nemen.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
actie / crime
113 minuten
16+
Guy Ritchie
Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Colin Farrell, Hugh Grant

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Natasja van Viersen

Natasja van Viersen

The Gentlemen is een film die je of fantastisch vind of helemaal niks. Het is een typische Engelse film en daarbij de bijpassende humor. In het begin denk je waar kijk ik naar en is de film traag en niet echt volgbaar. Gaande de weg beginnen alle stukjes op hun plek te vallen en is het eigenlijk een redelijk goed verhaal. Zoals ik al noemde zit deze film vol met Engelse humor en daar moet je echt van houden om dat goed te vinden. Voor mij zelf is dat helaas niet het geval.

Het verhaal is niet echt vernieuwend en had wat mij betreft iets meer diepgang mogen hebben en wat meer spanning.
De kleding is wel goed gekozen tot aan de brillen aan toe is het passend bij de tijd.
De muziek was geheel goed gekozen en is op de juiste plekken in de film in gezet, waardoor het de film iets meer body gaf.

De grote namen van deze film dragen dan ook het verhaal, en dat maakt het ook voor mij nog leuk om naar te kijken. Deze oude rotten in het vak hebben hun rollen erg goed gedaan. Vooral ook gezien het lastig werken is met deze filmmaker, deze staat er namelijk om bekend tijdens het filmen geregeld het script om te gooien en nieuwe regels en gedragingen te verzinnen voor de acteurs. Wat je rol leren uiteraard erg lastig maakt.

De film is wel pakkend en ondanks dat ik hem erg traag vond wil je wel weten hoe het in elkaar steekt, en daardoor blijf je toch kijken. Ik had zelf iets meer van deze film verwacht maar geef hem een 7. Hou je van Engelse films en humor dan moet je hem zeker zien.

Ferdinand Mulder

Ferdinand Mulder

Eindelijk weer eens komische gangsterfilm van regisseur Guy Ritchie in de stijl van zijn eerdere films Snatch en Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Incorrecte, harde recht voor zij raap films, met verassende wendingen en vooral echt Brits. Voor zo’n film ga je eens echt zitten.

Matthew McConaughey als Amerikaande gangsterbaas annex gentlemen ‘Mickey Pearson’ is wel even wennen. Wat dat betreft komt een rauwe Colin Farrell als ‘coach’ beter uit de verf. En op voorhand volkomen misplaatst voor deze film: Hugh Grant. Maar als een haast onherkenbare ‘Fletcher’ speelt hij zijn beste rol sinds decennia. Inderdaad alleen maar mannelijke top acteurs in deze film die zich vooral in londen afspeelt.

Maar ondanks een topregiseur en topacteurs wil de film maar niet echt op gang komen. Pas na de pauze druipt de Guy Ritchie stijl onmiskenbaar van het filmdoek. Harde humor, zeulen met lijken, dodelijke ongelukjes, maar bovenal Charlie Hunnam, die als ‘Ray’ een fantastische rol neerzet. En die wat mij betreft samen met Hugh Grant toch nog de film laat slagen.

Drie steren voor The Gentlemen. Soms zijn je verwachtingen gewoon te hoog.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord