Eerste paal nieuwbouw woonzorgcentrum de Westerkim

Hoogeveen – Maandag 2 maart om 15.00 uur vieren bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de Westerkim de eerste paal voor de nieuwbouw van het woonzorgcentrum in Hoogeveen. Onder toeziend oog van de constructeur en bouw- en woningtoezicht van de gemeente Hoogeveen is gestart met het heien. In totaal gaan 272 palen de grond in met een lengte variërend van vier tot zeven meter.

Eerste fase

Met deze heipalen legt de Westerkim de basis voor de fundering van de eerste fase van de nieuwbouw die in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd wordt. Deze eerste fase bestaat uit het centrale hart van het gebouw met ontmoetingsruimten, een restaurant, grootkeuken, receptie, winkel en een kapsalon. Ook komen hier de eerste drie kleinschalige woningen met elk 9 appartementen. Daarnaast komen er 9 kamers voor eerstelijnsverblijf.

Energieneutraal en gasloos

Het nieuwe woonzorgcentrum is energieneutraal en gasloos. Febo Emmelkamp, voorzitter raad van bestuur, zegt hierover: “Wij bouwen met respect voor de aarde en haar energiebronnen. Daarom beperken wij ons energieverbruik met verregaande isolatie, wekken we duurzame energie op met meer dan zevenhonderd zonnepanelen en gaan we efficiënt om met energieverbruik door het toepassen van een hoge luchtdichtheid, ledverlichting en lucht-water warmtepompen. Hiermee zijn wij één van de eerste energieneutrale en gasloze woonzorgcentra van Nederland.” foto: Westerkim

Geef een reactie