Een zondagmiddag met de Schorre Morries

Hollandscheveld  – In de serie gezelligge zondagmiddagen in ‘T Anker in Hollandscheveld  is het aanstaande zondag tijd voor de Schorre Morries!
Het Gezelligheidskoor De Schorre Morries is ontstaan uit een gelegenheidskoor dat ter gelegenheid van een optreden op de Hollandscheveldse Nights of the Proms eind jaren 90 bij elkaar was geraapt.
Ter gelegenheid van dit eenmalige optreden werd een 25-tal mensen bijeen getrommeld die in korte tijd een aantal liedjes instudeerden.

Na een succesvol optreden op dit muziekspektakel haakte een groot deel van het koor weer af omdat zijhun medewerking als een eenmalige gebeurtenis zagen.De overgebleven koorleden vonden echter het zingen in een koor dermate leuk, dat ze besloten in 2000 officieel het gezelligheidskoor “De Schorre Morries” op te richten.
Dit had binnen de kortste keren tot gevolg dat het koor een ledenstop moest instellen omdat besloten werd niet meer dan 40 zangers en zangeressen toe te laten.
Er is veel belangstelling om tot het koor toe te treden zodat de bezetting permanent 40 leden is en ongeveer evenveel mannen als vrouwen telt.

Het koor, dat wordt begeleid door 3 accordeonisten en een toetsenist, treedt regelmatig op in Hollandscheveld en verre omstreken.
De optredens variëren van zorgcentra, campings, markten, bruiloften enz.

Op 1 maart kunt u van 14.00 tot 16.00 uur genieten van de Schorre Morries. Entree vrij!
Deel dit bericht!

Geef een antwoord