Week lang feest in Nieuwlande

Nieuwlande – Aanstaand weekend is het zover, zaterdag zal de feestweek in Nieuwlande beginnen. Een week vol competitie en feestgedruis. De feestweek is dit jaar anders dan andere jaren. Voorheen werd de feestweek georganiseerd door de Culturele Vereniging Nieuwlande. Dit jaar hebben een zestal verenigingen in het dorp de handen ineen geslagen en besloten gezamenlijk de feestweek te gaan organiseren.

Feestweek in een nieuw jasje

Dit zijn Culturele Vereniging Nieuwlande, Speeltuinvereniging ’T Speulbossie, MFC De Opsteker, voetbalvereniging SCN, Gym-/Volleybalvereniging LEF en Plaatselijk Belang Nieuwlande. Sinds september zijn zij bij elkaar gekomen om de feestweek in een nieuw jasje te steken: feestweek 2.0 zeg maar.
De feestweek zal van 2 juni tot 9 juni duren. Waarbij er elke dag wat te doen is en voor alle leeftijden. Voor inwoners vanuit dorp, maar ook voor de mensen uit de omliggende dorpen. Tevens is er dit jaar weer een kermis in Nieuwlande. En mede dankzij de sponsoren heeft de organisatie hun best gedaan er een mooi programma van te maken. Hierbij is er dit jaar voor gekozen om de feestweek volledig in eigen beheer te doen. De tent, het tappen, en alles wat er bij komt kijken, wordt gedaan door een grote groep vrijwilligers. Hierbij zullen alle deelnemende verenigingen hun beste beentje voor zetten, net als de inwoners van het dorp.

De week zal een andere indeling hebben dit jaar en gedeeltelijk een andere invulling. De feestweek start dit jaar na de officiële opening met een zeskamp, waarbij de wijken tegen elkaar zullen strijden. Zowel de jeugd als de volwassenen zullen tegen elkaar strijden. Gedurende de week kunnen de wijken punten behalen om aan het einde van de week zichzelf mogelijk de ‘beste wijk’ te kunnen noemen. Zondag zal er een openluchtdienst gehouden worden in het plaatselijke dorpsbos. Op de doordeweekse avonden zal er een volleybaltoernooi voor zowel de dames als de heren gehouden worden en de dinsdag zal er een Bingoavond zijn, waarbij weer mooie geldprijzen te winnen zijn.

Nieuw dit jaar is een seniorenmiddag op de donderdag. Deze middag zal Hennie Kuijer, wel bekend van Hemmeltied eerder bij RTV Drenthe, een voorstelling geven. Niet alleen bedoeld voor de ouderen uit Nieuwlande zelf, maar ook de ouderen uit omliggende dorpen zijn welkom in MFC de Opsteker om te genieten van een leuke, gezellige middag.
De donderdagavond zal het bekende duo Harten 10 een optreden geven tijdens de, eveneens nieuwe, Hollandse avond. En vrijdag zal het sluitstuk in de wijkenmeerkamp zijn. Nog 1 keer strijden de wijken dan tegen elkaar tijdens de playbackshow. Hierbij wordt alles uit de kast getrokken om een mooi decor met een spetterende act neer te zetten.
De tweede zaterdag zal er een braderie zijn, waarbij dit jaar naast de gebruikelijke rommelmarkt voor kinderen, ook een rommelmarkt voor volwassenen zal zijn. Er zal een mooie diversiteit aan kramen staan en het is dan alleen nog hopen dat de weergoden Nieuwlande gunstig gezind zijn. Deze dag zal vervolgens afgesloten worden met een spetterend optreden van de band ‘Kraakhelder’. Zijn gaan er een spetterend feest van maken en zullen de feestweek in stijl afsluiten.
Meer te weten komen over de tijden en de activiteiten? Kijk dan snel op de nieuwe website van de feestweek: feestweeknieuwlande.nl

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord