Bekeravontuur Noordscheschut voorbij

Of het nu lag aan de onvoorspelbare wind, de wedstrijdinstelling of het missen van een handvol basisspelers. Feit is dat de trotse koploper van de 1e klasse E hardhandig over de knie werd gelegd door Flevo Boys 2. De 4 – 0 einduitslag was even duidelijk als pijnlijk en betekende de uitschakeling in het bekertoernooi.
Van meet af aan liet de thuisploeg er geen gras over groeien. Al in de 5e minuut sneed een steekpass door de verdediging van Noordscheschut en dook een aanvaller vrij op voor het doel van Wiebe Zinger. Deze
kansrijke inzet verdween echter naast. Na een kwartier spelen was het dan toch raak. Een vrije trap van Flevo Boys bracht de 1-0 op het scorebord. Amper een minuut later waren de gastheren dichtbij een verdubbeling van de score, maar een afstandsschot Flevo Boys kon worden gekeerd door Zinger. Het eerste wapenfeit voor Noordscheschut kwam van de voet van Aron Boer, maar zijn vrije bal, in de 24e minuut, verdween rakelings naast. Na ruim een half uur spelen hadden de bezoekers misschien wel een penalty verdiend, maar een handsbal werd niet waargenomen door de leidsman.
In de rust werden er enkele tactische omzetting toegepast door Marc van Meel. Robin Sikken werd vanuit de verdediging naar de frontlinie gedirigeerd. Danny Kiekebelt werd voor deze gelegenheid achter in het centrum geposteerd. Dit om meer voetbal van achteruit te krijgen en body in de voorhoede. Dit resulteerde al na enkele minuten in een goede kans. In de 48e minuut bereikte een voorzet van Nick Koster Rijnald Vos, maar de doelpoging van Vos werd door de keeper verwerkt tot corner. In de 54e minuut kreeg Noordscheschut echter een nieuwe domper te verwerken, toen van dichtbij de 2 – 0 werd binnengeschoten. Enkele minuten later was het pleit helemaal beslecht toen een aanvaller van Flevo Boys Zinger omspeelde en de 3 – 0 binnenschoot. Hierna volgden enkele kansen over en weer en er werden enkele wisselingen toegepast. De gifbeker was echter nog niet leeg, in de 81e minuut werd de 4 – 0 eindstand binnen gekruld.
Een middag bekervoetbal om snel te vergeten, waarbij een slordig spelend Noordscheschut genadeloos werd afgestraft door een uiterst effectief Flevo Boys 2.