Sport

Isabel de Vries en Stefan van de Belt naar EK luchtdrukwapens voor junioren

Exloo / Hoogeveen – Isabel de Vries jeugdschutter bij SV Emmen 2000 en SV de Vrijheid in Hoogeveen en Stefan van de Belt jeugdschutter bij de Hoogeveensche schietvereniging en SV de Vrijheid gaan van 22 tot en met 26 februari meedoen aan de Europese Kampioenschappen luchtdrukwapens in Wroclaw Polen.

Ervaring opdoen op groot internationaal toernooi
Isabel komt individueel uit bij het onderdeel luchtgeweer junioren dames en Stefan bij het onderdeel luchtgeweer junioren heren. Daarnaast komen de beide schutters samen ook nog uit op het onderdeel luchtgeweer Mixed-team.

Beide schutters hebben inmiddels al wel ervaring met het meedoen op een aantal kleinere internationale toernooien en hebben daar ook al meer dan eens een medailleplaats behaald, maar beseffen terdege dat het niveau op een Europees Kampioenschap niet te vergelijken is met het niveau van de eerdere wedstrijden.

Voor Isabel en Stefan kwam de mededeling dat ze  mee mogen naar de Europese Kampioenschappen in Polen dan ook als een complete verrassing.

Ze kregen dit mooie bericht te horen van Rolf van der Velde,  de trainer/coach van de nationale geweerselectie, nadat ze een maand geleden samen voor de eerste keer meededen op het onderdeel Mixed-team tijdens de RWS-CUP in Dortmund. Daar wisten ze op een keurige 6e plaats te eindigen.

Geef een reactie