Vrijwilligerscollege: Interactieve training goed omgaan met dementie

Op donderdag 5 maart a.s. organiseert Vrijwilligerscollege een interactieve training goed omgaan met dementie.

In deze training leren vrijwilligers hoe ze contact kunnen maken en om kunnen gaan met mensen met dementie. Er komt theorie aan de orde over dementie en hoe je mensen met dementie kunt herkennen.

 

Deze training is vooral interactief: deelnemers gaan oefenen met situaties uit de praktijk. Hoe reageer je bijvoorbeeld als een mevrouw denkt haar overleden man te zien? En hoe reageer je als een meneer wel zijn jas heeft aangetrokken maar toch zegt dat hij niet mee wil gaan naar de activiteit?

Deze training wordt vrijwilligers kosteloos aangeboden door trainers van Samen Dementie Vriendelijk. Bij aanmelding wordt het op prijs gesteld indien vrijwilligers actuele vragen en reële praktijksituaties vermelden zodat de training maximaal aansluit op de behoefte.

 

Het Vrijwilligerscollege is gratis bij te wonen. Wel ontvangen wij graag uw inschrijving voor 27 februari a.s. Inschrijven kan via de website www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl.

 

Geef een reactie