Noordscheschut boekt zesde zege op rij

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 2 – 0 gewonnen van Drachtster Boys. Het ooit zo roemruchte voetbalbolwerk uit Drachten kon geen moment een vuist maken en op de overwinning viel niets af te dingen. Hoogstaand was het echter allemaal niet, zeker niet het gezapige tweede bedrijf. Daar maalde bij de thuisploeg niemand om. Voor het derde weekend op rij blijft het vlaggenschip van oefenmeester Marc van Meel koploper in de 1e Klasse E.

Zonder de geschorste Danny Bouwman en de van een wintersport genietende Dennis Hooijer en mét Roy Hooijer, die na enkele weken toekijken vanaf de zijlijn weer mocht genieten van een basisplaats, ging Noordscheschut voortvarend van start. Al in de 3e minuut was Jos Kroezen dicht bij een treffer, zijn inzet werd echter geblokt. Uit de daaropvolgende corner haalde Danny Kiekebelt de trekker over, maar ook diens inzet werd vroegtijdig onschadelijk gemaakt. Enkele minuten later trachtte Nick Koster de score te openen, maar zijn volley verdween voorlangs. Ondanks de behoorlijke tegenwind ging Noordscheschut energiek en voortvarend van start. Aan de andere zijde poogde Drachtster Boys het doel van Wiebe Zinger onder vuur te nemen. Maar een hoog overgeschoten vrije bal en enkele dwarrelende corners konden de betrouwbare sluitpost vooralsnog niet verontrusten. In de 12e minuut was het dan toch raak voor de thuisclub. Een perfect genomen vrije bal van Melvin Mol bereikte het hoofd van Koster, die op zijn beurt snoeihard de 1 – 0 tegen de touwen knikte. Nog voordat de bezoekers zich konden herstellen van deze enorme dreun, kreeg men enkele minuten later opnieuw een domper te verwerken. Ditmaal werd Koster vrijgespeeld op de rechterflank, bracht het speeltuig scherp voor en dit stelde Danny Kiekebelt in staat om met een uiterste krachtsinspanning bij de tweede paal de 2 – 0 binnen te koppen. Na deze treffer golfde het spel openneer, zonder dat beide ploegen echt tot grote kansen kwamen. Domper was wel het uitvallen van Ton Kamping na een half uur spelen, hij werd vervangen door Aron Boer.

Amper een minuut na rust ontsnapte de in bloedvorm verkerende Koster aan de aandacht van de Drachtster Boys-defensie. Koster dook vrij op voor de vijandige sluitpost, maar deze voorkwam tot tweemaal toe dat Koster doeltreffend kon afronden. Noordscheschut, gesteund met de wind in de rug, begon slordiger te spelen. De bezoekers gingen op jacht naar de aansluitingstreffer, maar stuitten keer op keer op de solide defensie van de thuisclub. Aan de andere zijde werd Noordscheschut nog wel enkele malen gevaarlijk. Een kopbal van Koster verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal. En Mol ging voor eigen succes bij een kansrijke vrije trap, waar een andere optie misschien beter was geweest. Het jeugdige Drachtster Boys was niet bij machte om een goede mogelijkheid te creëren. In de 71e minuut leek Boer de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn afstandsschot verdween rakelings over de deklat. Aan de andere zijde kon de enige fatsoenlijke aanval van de bezoekers vroegtijdig onschadelijk worden gemaakt. Tussentijds verving A-junior Bjorn Schonewille de moegestreden Kiekebelt. Het slotakkoord was weer voor de thuisploeg. Eerst dook Boer frank en vrij op voor de keeper, maar zijn inzet werd van dichtbij gekeerd. Een minuut later bracht Robin Sikken Koster in stelling, maar ook zijn inzet werd gestuit. Het laatste wapenfeit van deze middag kwam van de voet van Mol, die trachtte een corner in één keer binnen te schieten. Dit werd, met de nodige moeite, voorkomen door de keeper.

Een meer dan verdiende overwinning voor Noordscheschut. In de eerste twintig minuten het verschil gemaakt met twee fraaie treffers. Hierna zonder zelf groots te spelen, de wedstrijd resoluut uitgespeeld.