Samen sterk uit Elim kan veel mensen blij maken met boodschappendoos

Elim – ‘’Heb jij nog zegels voor mij’’ was  de leus voor dit jaar die de dames van ‘’Voor en met elkaar! Elim en omstreken’’ hebben bedacht om weer zoveel zegels van de Plus te sparen.

Zoals ze zelf zeggen: We willen niet de kop in het zand steken en de handen uit de mouwen steken voor mensen die het niet te breed hebben door de steeds verdergaande bezuinigingen. Eten en drinken is de 1ste levensbehoefte van de mens, daarom is het belangrijk dat iedereen gewoon eten kan. Wat de dames benadrukken: denk niet dat overkomt mij niet want ja iedereen kan zoiets overkomen.

Met de gespaarde zegels kunnen er bij de plus weer dozen met levensmiddelen gespaard worden. Deze worden dan weer uitgedeeld aan wie het gebruiken kan. Ook zogenaamde digitale zegels kunnen met behulp QR  code worden aangeboden. Vorig jaar konden er 30 dozen uitgedeeld worden. Meer informatie is te vinden op Facebookpagina. En wie dit niet heeft kan ook contact opnemen via 06-15002401

De afgelopen week zijn de eerste pakketten weggebracht. Na een oproep in de toegankelijke digitale media om mee te helpen Pluszegels te sparen kwam veel respons. De gespaarde dozen zijn voor: ouderen, alleenstaanden als steuntje in de rug of als aardigheidje. Het initiatief van deze geweldige actie kwam van Gerdien Koster – Kroezen, Jolyn Meinen – Kroezen, Jenneke Benjamins, Geertruida Winters – Koster, Mirjam Bouwhuis, Gerrie Bijl en Lianne Benjamins. Het resultaat is werkelijk prachtig. Met uw hulp zijn er 50 boodschappen pakketten gespaard, waarvan het eerst deel de afgelopen week zijn bezorgd. “Helaas kunnen we niet iedereen blij maken en hebben we moeten loten”. “We hadden meer namen dan pakketten”. Jammer genoeg waren alle pakketten niet aanwezig bij Plus. De ontbrekende zijn besteld en worden de komende week rond gebracht.

Acties steeds harder nodig door politiek beleid

Dit soort initiatieven zijn helaas hard nodig zeker in de komende periode voor de (kwetsbare) inwoners van de Gemeente Hoogeveen. ,,Lange tijd probeerde het Hoogeveense College vast te houden aan een beleid waarbij de bezuinigingen van het rijk op de bijdragen voor WMO, Jeugdzorg en Participatiewet in diezelfde sectoren gevonden moeten worden. Geen afwegingen maar boekhoudprincipes. Niet terecht omdat het niet te verteren is dat mensen in Hoogeveen die het hardste nodig hebben, de klappen krijgen. Onder andere de ouderen en de zieken vallen onder deze groep. Dit soort geweldige acties door burgerinitiatief verzachten de pijn enigszins. In Elim zijn ze trots op Samen Sterk! bron : Elim-Drenthe.nl

Deel dit bericht!

Geef een reactie