Recalcitrante man uit Pesse uit doodsbedreigingen

Assen/Pesse: Een recalcitrante inwoner van Pesse stond vrijdagmorgen voor de rechter in Assen op beschuldiging van doodsbedreiging aan de politie en een inwoner van Assen. Vooraf had de man een mail aan de media verstuurd waarin hij aankondigde een puinhoop van die rechtszaak te zullen gaan maken.

Ook had hij aangekondigd; “ik ga over de rechter heen pissen” en “zal bij een veroordeling de RAF (Rote Armee Fraction) weer oprichten” en maakte hij het Openbaar Ministerie uit voor “pedofiele nazi’s”. Er was extra beveiliging aanwezig vanwege de aangekondigde dreiging.

Voor dat de zaak begon wilde de man dat het portret van de Koning zou worden verwijderd. Daar werd niet op ingegaan.
De man uit Pesse werd door de politie opgehaald nadat hij niet had gereageerd op het verzoek zich te melden. Hij bezorgde daarna een brief bij het politiebureau waarin stond dat hij iedere agent zou doden die zijn grond of woning zou betreden.
Tijdens de behandeling van de zaak plaatste de man en-passant de opmerking “Het grootste gajes is het bef-gajes”waarop de rechter zei “Laat ik nu ook een bef voor hebben hangen” waarop de de man toch iets gas terugnam door te zeggen “Ik bedoel ook niet iedereen”. Hij liet ook weten niet open te staan voor een taakstraf want deze zou hij niet uitvoeren.

Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 3 maanden waarvan 2  maanden voorwaardelijk, en een locatie- en contactverbod met de inwoner van Assen. De rechter oordeelde mild en legde de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken op, tevens werd de eis van het locatie- en contactverbod toegewezen en moet hij de inwoner van Assen € 200,- smartengeld betalen.

De man, die al jarenlang in strijd is de overheid, kwam eerder in het nieuws na aangifte van burgemeester Loohuis dat de man een ‘poepbrief’ aan de gemeente Hoogeveen had gezonden en dat hij een seksadvertentie had geplaatst met daarin de naam van een ambtenaar. Hij kreeg eerder al  een toegangsverbod tot het gemeentehuis.

 

 

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Recalcitrante man uit Pesse uit doodsbedreigingen

  • 15 februari 2020 om 18:58
    Permalink

    Meneer L. uit Pesse heeft een psychische stoornis die helaas niet te verhelpen is.
    Behandeling helpt niet, word alleen nog maar erger 🙁

Geef een antwoord