Financiële situatie gemeente geen invloed op doorgaan Stadsfestival Hoogeveen

Hoogeveen – zaterdag 11 juli 2020 zal het eerste stadsfestival Hoogeveen van start gaan met klinkende namen als  Danny Vera, Lil Kleine en Suzan& Freek. Maar ook Stuk, Daredevils, Ayden, Giocatori en Woezel en Pip  zijn te zien op deze eerste editie van het nieuwe festival.

Op reacties bij de berichten en in de redactiemail kwamen vragen over het wel of niet doorgaan van het festival. Dit mede dat onder ander de provincie Drenthe en Gemeente Hoogeveen beiden een subsidie-bijdrage gedaan om de eerste editie van het Stadsfestival Hoogeveen mogelijk te maken. Op vragen hierover bij de organisatie van Stadsfestival  en Hoogeveen en gemeente Hoogeveen  kon directeur Endeman van stadsfestival Hoogeveen en de gemeente Hoogeveen de kou uit de lucht nemen.

 

De financiële situatie van de Gemeente Hoogeveen heeft geen enkele invloed op het wel of niet door laten gaan van Stadsfestival Hoogeveen.

 

Gemeente en provincie hebben geruime tijd geleden al hun (financiële) ondersteuning toegezegd en geregeld. De toegezegde subsidie vanuit de gemeente is begin dit jaar overgemaakt aan de Stichting Stadsfestival Hoogeveen. Dit is iets wat erg belangrijk is in de opstartfase van een (muziek)festival in deze omvang. De gemeentelijke bijdrage is voor het festival dus belangrijk en ontzettend gewaardeerd, echter is de consumptie- en kaartverkoop van dit evenement hetgeen waar Stadsfestival Hoogeveen  90% van de rekeningen mee  kan betalen.

 

 

 

 

Aangezien de kaartverkoop ontzettend goed gaat (deze gaat al richting de 3.000 kaarten!) maakt de organisatie  op dit ogenblik geen enkele zorgen, en zullen komende periode de voorbereidingen blijven treffen om een ontzettend mooi evenement te presenteren aan Hoogeveen.

 

 

 

 

Als evenement hoopt de organisatie  bij te dragen aan een levendig Hoogeveen, waarbij men zal merken dat dergelijke evenementen een enorme spin-off creëren voor een stad.

 

 

Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via stadsfestivalhoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord