Hoogeveen zaterdag thuis op jacht naar driepunter tegen SVN’69

Na zaterdag wacht er voor Hoogeveen zaterdag een korte voetballoze periode van twee zaterdagen. Men zal thuis tegen SVN’69 dan ook nog één keer willen vlammen. Er begint met dit duel ook een reeks wedstrijden tegen ploegen uit het rechterrijtje. Tegenstanders waartegen in de eerste seizoenshelft goede resultaten werden geboekt.

Ondanks de ongeslagen reeks van drie wedstrijden is Hoogeveen nog zoekende. Het 5-3-2 systeem was lange tijd succesvol, maar vorige week tegen Avereest niet. In de tweede helft werd er dan ook omgeschakeld naar een wat aanvallender variant. Dat leidde wel tot meer dreiging, maar doelpunten bleven uit. Verder nemen de personele problemen net als vorig seizoen in deze fase weer toe. Wat dat betreft komt de rustperiode van twee weken misschien wel goed uit.
Tegenstander SVN’69 knokt net als de voorbije jaren tegen degradatie. Telkens bleef de teruggang naar de vierde klasse de Nijeveners bespaard. Iets waar men natuurlijk ook nu weer voor zal gaan. Wat dat betreft verzuimde men vorige week een slag te slaan tegen concurrent Hollandscheveld. Tot vlak voor tijd stond men met 2-1 voorbij, maar in de slotseconden kwam de tegenstander toch nog langszij.
Eerder dit seizoen had Hoogeveen het in Nijeveen moeilijk. Het gaf een 0-1 voorsprong weg en kwam in de tweede helft zelfs op achterstand. Uiteindelijk werd alles nog rechtgetrokken en ging men toch nog met een 2-3 zege naar huis.
In Hoogeveen stonden beide ploegen drie keer eerder tegenover elkaar. Hiervan won Hoogeveen de laatste twee ontmoetingen en verloor het de eerste confrontatie.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Hoogeveen zondag speelt een dag later in de Hoofdklasse een uitwedstrijd tegen VV Emmen. Dit duel begint om 14.00 uur.