HZVV boekt nuttige overwinning op Purmersteijn

Hoogeveen – Het gehavende HZVV heeft een zeer nuttige 3-0 overwinning behaald op
Purmersteijn. Na twee nederlagen was een zege zeer welkom, waardoor er meer afstand werd
genomen van de gevarenzone. HZVV toonde zich tegen Purmersteijn zeer effectief , want in
de eerste helft kregen de gasten net zoveel kansen als de thuisclub, maar twee keer trof
Purmersteijn de paal. Na een 2-0 ruststand viel de 3-0 vlak na rust, waarna de wedstrijd was
beslist.
HZVV kon lang niet compleet aantreden, want het miste Yoran Popovic, Jan Hup, Yannick
Manusiwa wegens blessures en ziekte, terwijl Tim Riksman was geschorst. Ook Kelly Joao
was niet fit genoeg om te starten. Daar stond tegenover dat Noah ten Brinke en Romano
Djababoe weer hersteld zijn van blessures. Purmersteijn, dat al zes keer op rij had verloren,
liet vooral in de beginfase zien goed te kunnen voetballen. De eerste vijf minuten waren de
gasten voortdurend in de balbezit en liep HZVV er achteraan. Na een kwartier kreeg HZVV
haar eerste kans en die was meteen raak. Een fraaie kromme voorzet van Romano Djababoe
kopte Luke Millar knap in. Aan de andere kant had HZVV geluk dat het schot van Daniël
Schermer tegen de paal ketste. Luke Millar kreeg even later de kans op 2-0, maar vrij voor
doelman Hoekstra mikte hij over. Het technisch vaardige Purmersteijn was gelijkwaardig en
was via spits Jordi Wigman dichtbij de gelijkmaker, maar vrij voor doelman Streutker schoot
hij naast. HZVV was veel effectiever dan de gasten, want na 25 minuten kwam de thuisclub
op 2-0. Na een corner van Luke Millar kopte Fabian Stevens door naar Alex Zomer, die
opnieuw inkopte, waarna Fabian Stevens het laatste zetje met het hoofd gaf. Na de tweede
treffer nam HZVV het initiatief en domineerde de wedstrijd. Vlak voor rust kwam HZVV
goed weg toen Jordi Wigman de paal raakte na een fraaie aanval over rechts. Na de thee
probeerde Purmersteijn druk te zetten, maar toen na zeven minuten de 3-0 al viel, was de
wedstrijd beslist. Fabian Stevens werd de diepte ingestuurd, waarna hij de bal naar Pierre
Semudenge schoot. Diens voorzet kopte de goed spelende Romano Djababoe in de linker
hoek. Het tweede bedrijf domineerde HZVV de partij. Sander Dzemidzic en Fabian Stevens
hadden de score kunnen verhogen, maar zij misten precisie. Ook de gasten kregen enkele
kansjes via Jordi Wigman, maar die verijdelde Hidde Streutker. De wedstrijd kabbelde naar
het einde, want HZVV zette niet echt meer aan en Purmersteijn was niet bij machte het
HZVV echt moeilijk te maken. HZVV-trainer Gert van Duinen was blij met de nuttige
zege. ,,Het was een prima wedstrijd voetballend gezien. Ik denk dat we ‘gewoon’ wat beter
waren dan Purmersteijn. De eerste helft hadden we nog niet helemaal onder controle en
hadden we ook een goal tegen kunnen krijgen. De tweede helft was dat ook goed. Knap hoe
we ondanks alle wijzigingen zo knap voetbalden. Hebben we goed gedaan. Het was wel eens
lekker om het laatste half uur rustig te kunnen zitten.”
HZVV-Purmersteijn 3-0 (2-0)
14. Luke Millar 1-0, 25. Fabian Stevens 2-0, 54. Romano Djababoe 3-0. Scheidsrechter:
Boringa. Geel: Wijma (HZVV), Boyd, Verhoef (Purmersteijn). Toeschouwers: 150.
HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Semudenge, Hosseini; Valente, Stevens, ten Brinke (68.
Mulder), Dzemidzic (68. Van Dalen); Millar, Djababoe (88. Joao).
Man van de wedstrijd: Romano Djababoe