Sport

Einde competitie badmintonvereniging Smash Hoogeveen

Afgelopen zaterdag was de laatste competitiedag voor bijna alle teams van Smash. Dat betekent dat de eindstanden van de competitie bepaald werden en de laatste punten binnen werden gehaald.

In de ochtend speelden alle jeugdteams en voor Jeugd 1 was de strijd gaande om het kampioenschap in de leeftijdscategorie onder 19. Zelf wonnen ze met 8-0 waardoor het afwachten was wat er bij de andere teams gebeurde. Jammer genoeg is het team uiteindelijk 2 punten te kort gekomen voor het kampioenschap. Jeugd 2 had een lastige competitie en kon ook in de laatste wedstrijd niet meer dan 1 punten afsnoepen van de tegenstanders. Hetzelfde geldt voor Jeugd 3 die allemaal voor het eerst reguliere competitie speelde na 2 jaar beginnerscompetitie. Het was voor het team even wennen aan het niveau, maar ze hebben stuk voor stuk genoten tijdens de wedstrijden. Het enige beginnersteam van Smash heeft het seizoen afgesloten met leuke en spannende wedstrijden maar ook zij wisten 1 wedstrijd te winnen. Het team heeft voor het eerst beginnerscompetitie gespeeld en zij hebben het allemaal als leuk ervaren. De jeugd heeft het hele seizoen goed gespeeld in de competitie en kijken al uit naar de verschillende toernooien die er aan komen.

De seniorenteams sloten hun competitie in de middag af. Team 4 had vorige week maandag al hun laatste wedstrijd en konden niet voorkomen dat ze als zevende eindigde en degraderen naar een divisie lager. Team 3 heeft een zwaar seizoen achter de rug. Elke wedstrijd opnieuw was het strijden voor de punten, maar ze kwamen op het eind een paar punten te kort om degradatie naar de zesde divisie te voorkomen. Zaterdag speelde ze spannende wedstrijden tegen de nummer twee van de competitie, maar konden ze niet voorkomen dat ze met 1 punt de wedstrijd afsloten. Team 2 heeft hun laatste wedstrijd met 5-3 gewonnen van hun tegenstanders uit Harderwijk. Het team van Smash heeft een stabiel seizoen gehad en doordat ze constant hun punten pakten hebben ze de competitie op een vierde plek afgesloten. Het eerste team van Smash heeft een wisselvallig seizoen gehad op het gebied van uitslagen. Een aantal keer moest het team invallers mee nemen naar wedstrijden en speelde daardoor boeiende partijen met overwinningen hier en daar. De laatste wedstrijd moest gespeeld worden tegen het eerste team uit Zwolle. Dat team moest zo veel mogelijk punten pakken in de strijd tegen degradatie terwijl het eerste van Smash al een paar weken veilig op een derde plek stond. De beide dubbelpartijen werden door Smash verloren hierna werden de single partijen van Pim Nijmeijer en Roos van Goor gewonnen en was de stand weer 2-2. De single van Jos Rollman werd in 3 zware games verloren en invaller Jennifer Smits had het erg zwaar in haar partij. Zwolle stond weer voor met 4-2. De laatste gemengd dubbelpartijen gingen van start en Van Goor en Nijmeijer konden in 2 games de wedstrijd winnend afsluiten. Melissa Santinge en Rollman wisten ook te winnen, maar wel in 3 lange games. Eindstand van de dag is 4-4 en een derde plek in de competitie.
De competitie zit er op en een aantal spelers maken zich op voor de komende toernooien waar ze gaan proberen in de prijzen te vallen.

Geef een reactie