Simpele overwinning voor de heren Kwiek

Hoogeveen – De heren van Kwiek speelden 9 februari thuis in de Valkenlaan. Jahn 2 was voor de vierde keer de tegenstander. Door de kleine competitie in het noorden spelen alle teams vier keer tegen elkaar. Van een echte competitie is er dus geen sprake. Toch zijn de heren van Kwiek altijd gedreven om de punten te pakken.
Kwiek begon verdedigend wat stroef waardoor Jahn 2 makkelijk tot scoren kwam. Kwiek miste opgelegde kansen. De heren uit Stadskanaal probeerde de snelheid laag te houden, iets waar de heren van Kwiek niet van houden. Met snel handbal komen de heren het beste uit de verf. Door snelle break-outs van onder andere Michael Bodegraven werd de voorsprong op de tegenstander vergroot. Ronnie Kroezen stond uitstekend te keepen waardoor de stand verder uitliep. Jongelingen Gaith en Yaman Tnesh stonden uitstekend op de hoeken, waar makkelijk een grote ruimte gevonden kon worden om te scoren.
In de tweede helft gingen de heren van Kwiek anders verdedigen. De voorsprong van 17-10 kon nog verder vergroot worden. Jahn 2 liet het lopen in de tweede helft waardoor Kwiek meer het eigen spel kon spelen. Snelle breaks konden worden gegooid door de keeper. Makkelijke doelpunten werden hierdoor gescoord.  Eindstand werd hierdoor 36-23. Heren van Kwiek spelen 15 februari een oefenwedstrijd tegen HV Eemland in het Activum om 20:00.