De Schout/Kluin Schilderwerken boekt belangrijke zege

Vroomshoop – De darters van Superleagueteam De Schout/Kluin Schilderwerken hebben afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. In Vroomshoop werd Café Kremer, met onder andere voormalig wereldkampioen Christiaan Kist in de gelederen, met 7-3 verslagen. Aangezien de concurrentie geen punten pakten, stijgt het team naar een zevende positie.

In het begin van de wedstrijd was het een gelijk opgaande strijd. Tijdens de Round Robin bleek het thuisteam toch iets sterker te zijn. Fabian Roosenbrand bracht namens Kremer de 9-6 op het scorebord en daarmee het eerste wedstrijdpunt.

In de eerste single bracht Roosenbrand het thuisteam op een 2-0 voorsprong door Dennis van der Ende met duidelijke cijfers te verslaan. Bert Jan Mulder deed iets terug door Cor Zorgdrager met 4-3 te verslaan. Wesley Kranghand verloor nipt van Kist. Robert Tebbes hield de bezoekers in de wedstrijd door te winnen van Michael Stoeten.

In de koppelpartijen liet De Schout/Kluin Schilderwerken pas echt duidelijk zien uit welk hout ze gesneden zijn. Tebbes en Van der Ende wonnen hun eerste koppelpartij met 3-1. Mulder en Kranghand gingen er vervolgens twee keer met 3-0 over heen. Tebbes en Van der Ende beslisten vervolgens de wedstrijd definitief in het voordeel van de bezoekers door met 3-2 te winnen van Kist en de ingevallen Bennie Gerrits.

Tebbes zorgde helemaal voor de kers op de taart door in de afsluitende solo nog te winnen van de eveneens ingevallen Jacob Brink. Met dit resultaat kijkt De Schout/Kluin Schilderwerken alweer reikhalzend uit naar de volgende wedstrijd op zaterdag 29 februari. Dan is in Apeldoorn de nummer twee van de ranglijst Vrijbuiter de tegenstander.

 

Geef een reactie