Ondanks verlies, blije gezichten bij handbaldames Kwiek

Met een storm op komst, regende het zondag 9 februari doelpunten in sporthal Valkenlaan. Aan het einde van de middag werd er een verrassende opstelling bekend gemaakt door coach Jesper Arends en gingen de dames positief van start.

Door wat wisselingen in de opstelling, keken de dames al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Ietwat onwennig, begon Kwiek meer grip te krijgen op de wedstrijd waardoor zij de stand weer dichterbij konden trekken naar 4-5. Door snelle tegenaanvallen en mooie afstand schoten van Dyonne van Slochteren, bleven de dames stand houden in de wedstrijd. Helaas konden zij niet voorkomen om met een 6-12 achterstand de rust in te gaan.

De tweede helft moesten de handbal dames dit vasthouden en in de aanval een tandje meer geven. Een duidelijke opdracht die tegen de dames van Borger niet gemakkelijke zou zijn. Het was vooral Brenda Duinkerken die vanaf haar hoek goed tot scoren kon komen. Helaas kreeg Kwiek een dipje in de wedstrijd, waardoor het binnen een paar minuten 13-24 stond. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, maar de Kwiek dames bleven knokken. Verdedigend stond Kwiek als een huis en was het doelvrouw Daniëlle Bodegraven die veel ballen uit het net wist te houden. De laatste vijf minuten lukte het zelfs nog om drie doelpunten achter elkaar te maken, waardoor Kwiek de eindstand wist te beperken en verliezen met 18-25.

Helaas deze week geen punten voor de Kwiek dames, maar wel blije gezichten omdat het samenspel weer als vanouds was. Nu twee weken rust en op zaterdag 29 februari spelen de dames uit om 19:15 uur tegen FHC.   Foto’s gemaakt door Hans Khoe.