Noordscheschut wint van angstgegner v.v Groningen

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de uitwedstrijd tegen v.v. Groningen met 1 – 3 gewonnen. Door deze overwinning blijven de Schutters trotse lijstaanvoerder van de 1e Klasse E. In Groningen werd er op het scherpst van de snede gestreden, soms op de grenzen van het toelaatbare. Groningen deed er alles aan om vanuit de onderste regionen omhoog te klimmen. En de equipe van Marc van Meel was vastbesloten om de koppositie vast te houden.

De eerste vijftien minuten viel er niet veel te beleven. VVG speelde afwachtend en Noordscheschut was niet bij machte om een fatsoenlijke kans te creëren. Dit duurde tot aan de 16e minuut. Bij de eerste de beste corner van Noordscheschut was het meteen raak. Melvin Mol slingerde de bal voor, dichtbij de eerste paal, waar het Ton Kamping was die het leer tegen de touwen kopte, 0 – 1. Na deze treffer werd het grimmiger in het veld, en ook buiten het veld hing een gespannen sfeertje. Ondertussen werd er ook nog gevoetbald, en leverde de eerste beste aanval van de thuisploeg de 1 – 1 op. Een knappe aanval over de rechterflank werd vanaf de achterlijn terug getrokken. En vanaf een meter of elf tekende Yassine Yettefti de gelijkmaker aan. Na deze treffer werd het spel niet beter, wel feller. Er werden over en weer pittige duels uitgevochten. Wonderwel toonde de scheidsrechter slechts twee gele kaarten tot aan de rust. Wel eerlijk verdeeld, beide teams kregen een gele prent voorgeschoteld.

De tweede helft was amper dertig seconden oud, en topschutter Nick Koster had het speeltuig alweer in het netje liggen. Goed doorgaan op de rechterkant door Mol zorgde ervoor dat Kevin Koster de bal richting zijn broer in de frontlinie kon krijgen. Slecht ingrijpen door een verdediger van VVG gaf Koster de kans om uit te halen. En dat deed hij met verve, 1 – 2. Een wervelende start van het tweede bederijf.  Hierna probeerde VVG weer de draad op te pakken. In de 55e minuten probeerde men de stand weer gelijk te trekken, maar alert keeperswerk van Wiebe Zinger maakte deze mogelijkheid onschadelijk. In de 58e minuut was het voor de Schutters wel weer raak. Wederom stond een corner van Mol aan de basis van een treffer. Mol bereikte ditmaal het hoofd van Koster, die met een knappe kopbal bij de tweede paal, onhoudbaar voor de keeper, zijn tweede treffer van de middag aantekende. Hierna ging VVG meer risico’s nemen om de aansluitingstreffer te forceren. Echt dreigend werden de gastheren echter niet. Er werd redelijk gevoetbald tot aan het zestienmetergebied, en daar strandden de meeste aanvallen. In de omschakeling kreeg Koster de grootse kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Balverlies van een verdediger van VVG en een iets te ver voor zijn goal staande keeper van VVG gaf Koster de kans om de bal vanaf zo’n vijfendertig meter over de keeper te lepelen. Alleen ging het leer net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Tegen het einde van het wedstrijd kwamen de Schutters niet meer in gevaar. En was de eerste overwinning op angstgegner VVG een feit.

Volgende week speelt Noordscheschut een thuiswedstrijd op sportpark De Meulewieke. Om 14.30 uur zal worden afgetrapt voor de wedstrijd tegen Drachtster Boys.

Man van de wedstrijd: Nick Koster.