Escobar

Escobar (Loving Pablo) volgt het waargebeurde verhaal van de opkomst en ondergang van een van de grootste, rijkste en meest gevreesde drugshandelaren in de geschiedenis; Pablo Escobar (Javier Bardem). Escobar werd beroemd en berucht door de cocaïnehandel, verdiende miljarden en doodde duizenden mensen. In Escobar zie je dit keer door de ogen van de charmante journaliste Virginia Vallejo (Penélope Cruz) zijn leven en hun gepassioneerde en stormachtige affaire ten tijde van zijn terreur dat een heel land verwoestte…

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
Crime/Drama
123 minuten
16+
Fernando León de Aranoa
Javier Bardem, Penélope Cruz, Peter Sarsgaard.

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Yvonne Bijl-Hooijer

Yvonne Bijl-Hooijer

Narcos! Wie kent het niet. De immens populaire Netflix-serie over het turbulente leven van Pablo Escobar en zijn misdaadpraktijken. Drie seizoenen zijn er inmiddels verschenen, de vierde verschijnt aan het eind van dit jaar. En nu is er dan de film ‘Loving Pablo’, waar de fans ongetwijfeld en masse naar toe zullen stromen. Een film die het leven van Escobar beschijnt tijdens zijn opmars eind jaren ’80 tot aan zijn dood in 1993.

De Spaanse acteur Javier Bardem zet een sublieme rol neer als Pablo Escobar. De mensen van de grime hebben goed hun best gedaan om hem zo veel mogelijk op zijn karakter te doen lijken. Hiervoor is namelijk alles uit de kast getrokken, zelfs het creëren van een dikke buik (dat die niet echt was, lag er behoorlijk dik bovenop). Echtgenote Penélope Cruz speelt de rol van Virginia Vallejo, Pablo’s charmante vriendin en journaliste. Zij zijn als stel overtuigend en charismatisch. Het kost geen enkele moeite de aandacht erbij te houden, doordat het verhaal goed is opgebouwd.

De leeftijdsgrens van 16 jaar is niet voor niets. De sadistische slachtpartijen zijn niet bestemd voor tere zieltjes. Columbia was destijds één groot massagraf… Deze film krijgt een 8. Onderhoudend. Spannend. Waargebeurd.

Ferdinand Mulder

Ferdinand Mulder

In het begin van de film zit meteen een spectaculaire scene en hoor je Pablo Escobar zeggen ‘Dankzij deze mannen zal het cocaïne gaan sneeuwen in de VS.’ Vervolgens begint de volgende scene en hoor Frank Sintra nog zachtjes zingen ‘Let it snow, let it snow’. De toon is gezet. Vanaf dat moment weet je dat Pablo Escobar de onbetwiste Ronaldo van de Colombiaanse drugsmaffia in de jaren tachtig gaat worden.

Javier Bardem (Oscar voor zijn rol als huurmoordenaar in ‘No country for old men) zet een overtuigende Pablo Escobar neer; een charmante, geen tegenspraak duldende en iets te dikke man, die desondanks, alle mooie vrouwen kan krijgen. Of kopen in zijn geval, want zoveel geld maakt machtig. Zo onvoorstelbaar machtig.

Penélope Cruz (Oscar voor de beste vrouwelijke bijrol in ‘Vicky Cristina Barcelona’) speelt de journaliste Virginia Vallejo die een onstuimige romance met Pablo Escobar heeft. Haar rol wordt naarmate het einde van de film nadert, net als haar romance, steeds heftiger en intenser, “I loved Pablo, I hated Escobar’.

Dat het een 16+ film is mag duidelijk zijn, gezien de gewelddadige reputatie van Pablo Escobar. Waar je voor de pauze vooral een charmante Pablo ziet, daar zie je na de pauze de nietsontziende, geen tegenspraak duldende Escobar.

Vier sterren. Het is regisseur Fernando León de Aranoa gelukt, om ondanks een speeltijd van ruim twee uur, een onderhoudende film te maken.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord