Succesvolle Nederlandse natuurfilm in bioscoop Hoogeveen

Tot en met woensdag 12 februari draait in bioscoop VUE Hoogeveen een bijzondere natuurfilm: =HABITAT=. Deze prachtige film werd geheel opgenomen in het Nationaal park Drentsche Aa, een van de best bewaarde beekdallandschappen van West-Europa.

Maar liefst 3 jaar lang werd gefilmd in dit grotendeels nog ongeschonden gebied. Dieren als das, vos en wespendief werden voor lange tijd gevolgd in hun leefgebieden. Met een onvoorstelbaar oog voor detail weten de natuurfilmers met =HABITAT= de Drentse natuur op het netvlies van het publiek te toveren. Bijzonder is de film ook omdat hij werd gemaakt door het natuurfilmersechtpaar Henk en Janetta Bos, in Drenthe inmiddels uitgeroepen tot ambassadeurs van de Drentse natuur. Waar andere grote Nederlandse natuurfilms meestal miljoenenproducties zijn, presteert het natuurfilmersechtpaar om met een superminimum budget een film van hoog niveau af te leveren.

En het is niet de eerste maal dat de gedreven filmmakers van zich laten horen. Drie jaar geleden wisten zij met hun eerste bioscoopfilm film Wildernis in Drenthe zelfs tot aan de voorronden van de LO’R Gouden Kalf te komen en was deze uiteindelijk in meer dan 40 bioscopen in Nederland te zien.

De film =HABITAT ging op 29 januari in de Drentse hoofdstad Assen in première en was daar meteen een regelrechte hit in de bioscoop. De reacties op de film waren overweldigend. Duizenden mensen wisten de weg naar het witte doek te vinden. De film draait inmiddels in meerdere bioscopen van ons land.

Onder deze link een trailer naar de film: https://www.youtube.com/watch?v=mfQPjGlOiyQ

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord