Sport

Korfbal: Thrianta wil goede reeks voortzetten in Leek

Leek/Hoogeveen: Aankomende zaterdag speelt de Ittica formatie een uitwedstrijd tegen Rodenburg uit Leek. Na twee overwinningen op rij wil het nu ook weer een keer punten halen in een uitwedstrijd.

De vorige ontmoeting tussen de ploegen lever de een overwinning voor Thrianta op 23-16. Maar de ploeg uit Leek wist net als de geel blauwen de laaste twee wedstrijden te winnen. Rodenburg versloeg Kinea en Sios. Thrianta was te sterk voor Dio en Sios. Hierdoor staan beide ploegen in de top vier van de tweede klasse. De Hoogeveeners heb twee punten meer en bezitten daardoor de derde plek. Bij winst zal Thrianta de druk opvoeren op de nummer twee in de competitie.
De wedstrijd begint aankomende zaterdag om 20.25 in de Rodenburghal te Leek. De tussenstanden zullen ook weer te volgen zijn via de Facebookpagina van Thrianta.

Vincent Bout stopt als hoofdtrainer

Thrianta moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Vincent Bout heeft namelijk aangegeven dat hij aan het einde van het seizoen (juni 2020) stopt. De selectie is inmiddels op de hoogte gesteld.

Vincent nam drie jaar geleden na een aantal wedstrijd in de zaal het stokje over van de toenmalig hoofdtrainer. Na een spannend seizoen slaagde Vincent erin om via de nacompetitie het eerste te behouden voor de derde klasse. Daarna ging het met de selectie steeds beter. Het eerste team werd eerst op het veld kampioen in de derde klasse en een seizoen later lukte dit ook in de zaal. Dit seizoen doet het eerste het in de tweede klasse zowel op het veld als in de zaal prima. Ook de prestaties van het tweede zijn met een kampioenschap op het veld en goede prestaties in de zaal ook uitstekend te noemen. Bovendien is de sfeer binnen de selectie uitstekend en stralen ze positiviteit en motivatie uit.

Voordat Vincent hoofdtrainer werd was hij zelf jarenlang speler in de selectie van Thrianta. De club bedankt Vincent voor zijn goede werk, mooie prestaties en positieve uitstraling voor en met de selectie en zijn betrokkenheid bij Thrianta in het algemeen. Met dat laatste blijft hij gewoon doorgaan!

Geef een reactie