Dit weekend veel optredens in De Tamboer

Foto: Roy Beusker

Haal het doek maar op Van Appelscha tot Zierikzee

 Hoogeveen – Op donderdag 6 februari staat de meeslepende, hilarische en romantische musical Haal Het Doek Maar Op in De Tamboer.

In een weemoedige schets wordt een groepje schnabbelartiesten gevolgd die gezamenlijk door het land trekken, van feestzaal naar buurthuis. Over de dingen die voorbij gaan, dromen die bedrog zijn, eindeloze busritten, onderlinge confrontaties, top en flop. De zeskoppige cast, bestaande uit Mariska van Kolck, Tony Neef, Julia Berendse, Willemijn van Holt, Dook van Dijck en Jordy van Loon, brengt maar liefst 40 Nederlandstalige evergreens uit de jaren ’60 en ’70, maar wel in een fris jasje!

Van Dik Hout – (c) Nico Goedegebuur

Van Dik Hout viert jubilieum  – Al 25 jaar op het podium

 Hoogeveen – Op vrijdag 7 februari staat Van Dik Hout in De Tamboer. Al 25 jaar staat deze band samen op het podium en dat wordt gevierd met een nieuwe single en theatertournee.

De nieuwe single, Eén nacht eeuwigheid, is het eerste nieuwe geluid van de band sinds vijf jaar. Tijdens de theatertournee neemt de band een greep uit hun indrukwekkende oeuvre met klassiekers als Stil in mij, Alles of niets, Mijn houten hart en Zij maakt het verschil. Ze brengen de liedjes in een intieme, akoestische setting. Een geweldig jubileumfeest dat niet gemist mag worden!

 

Gerard van Maasakkers – (c) Phile Deprez

Gerard van Maasakkers – Ik Loop

 Hoogeveen – Op zaterdag 8 februari komt Gerard van Maasakkers met zijn nieuwe show Ik loop naar De Tamboer, naar zijn gelijknamige nieuwe album dat afgelopen jaar verscheen.

Na zijn bijzonder succesvolle album 40 jaar liedjes loopt Gerard van Maasakkers verder. Hij kijkt rond, staat hier en daar stil, komt thuis met verhalen die hij vastlegt in woorden en akkoorden. Zo is Gerard op z’n best. Wat klein is maakt hij groot, wat persoonlijk is maakt hij herkenbaar voor iedereen.

 

Johan Derksen presenreert Sound of the Blues & Americana -(c) Nico Goedegebuur

Johan Derksen brengt the sound of blues en Americana  

Hoogeveen – Op zaterdag 8 februari keert Johan Derksen terug in De Tamboer met de show Johan Derksen presenteert The Sound of the Blues & Americana.

Speciaal voor The Sound of the Blues & Americana haalt Derksen twee Amerikaanse artiesten naar Nederland: Malford Milligan en Austin en Di Reed uit Houston. Milligan was voorheen de frontman van de Greg Koch Band, The Boneshakers en Storyville. Reed scoorde hits met de meidengroep Jade en was de afgelopen vijftien jaar achtergrondzangeres en sidekick bij Stevie Wonder en Rod Stewart. Naast Milligan en Reed voegt Derksen meer namen toe aan zijn programma, om zo de sound van de blues en americana eer aan te doen. De blues en de americana sound schurken in dit programma voortdurend tegen elkaar aan. Een voorstelling met weergaloze gitaarsolo’s, rauwe blues songs en de authentieke americana sound zoals alleen rasartiesten als Sean Webster, Phil Bee, Hilde Vos en Jack Hustinx het kunnen brengen

 

NNO Salieri Ensemble – rechtenvrij

NNO Salieri Nonet – Louis Spohr

 Hoogeveen – Op zondag 9 februari is het Salieri ensemble is terug in De Tamboer.

Maar dit keer uitgebreid tot een nonet: vier strijkers en vijf blazers. Met Sergei Bolotny op viool, Kristin Stets op altviool, Kate Harris op cello, Finne van der Maar op contrabas, Francesco Gatti op fluit, Justine Gerretsen op hobo, Joost van Rheeden op klarinet, Marijke Zijlstra op fagot en Eric Aikema op hoorn. Het ensemble speelt werken van Louis Spohr, een Duits componist, violist, pedagoog, musicoloog en dirigent, die als eerste een dirigeerstok gebruikte. Hij was bevriend met Beethoven. In 1813 ontstond één van zijn bekendste werken in Wenen, het Nonet in F gr. Opus 31. Ook worden de meesterwerken van Josef Rheinberger, een componist uit Liechtenstein, professor in piano en compositie. Tot zijn werk behoren 12 missen, een requiem en Stabat Matar, opera’s, symfonieën, kamermuziek en koorwerken. Geniet van dit mooie stuk!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord