Punk tribute night in Het Podium

Hoogeveen – Liefhebbers van punk en rock-‘n-roll wacht een knallende Valentijn, want vrijdag 14 februari brengen de Rumbones, Sick Pistons en Nice Boys een ode aan de Ramones, Sex Pistols en Rose Tattoo. De Drentse “Heidepunk” band Ragg’n is ook van de partij met hun stevige Hollandse pretpunk. De mannen spelen eigen werk, afgewisseld met covers van Drukwerk, Danny de Munk, Henk Wijngaard, Skik en meer. De Oer-Hollandse klassiekers steken ze in een nieuw jasje.

Ramones, Sex Pistols en Rose Tattoo

Ramones by Rumbones

Een Punk Tribute Night is natuurlijk niet compleet zonder een ode aan dé grondleggers van de punk: de Ramones! Met hun herkenbare outfits en snelle songs zonder tussenpauze schudden zij de muziekwereld wakker in de jaren ’70.

De Nederlandse tributeband Rumbones speelden sinds 2014 tientallen optredens in alle uithoeken van het land en in Duitsland. Het begon met de oproep van Hugo Koch op Facebook: “Gezocht! Een gitarist, drummer en bassist om een Ramones tribute band te beginnen.” Met de toevoeging van Richard “Ritchie” Veen en oud-Rascal R.U.D.Y. leden Niels Withaar en Erik Kluin was de band geboren. Veen en Koch kennen elkaar al dertig jaar en zijn geen onbekenden in de regionale muziekscene. Hugo Koch speelde in de jaren ’80 in de rockband Rise & Burn, Richard Veen in Rascal R.U.D.Y. Met een enorm enthousiasme spelen de mannen onbekender werk en natuurlijk alle bekende klassiekers van de Ramones.

Sex Pistols by Sick Pistons

Het was een koude decemberavond in Nederland. Vier rockers kwamen bij elkaar met één doel: de muziek van dé punk rock ’n rollers Sex Pistols nog één keer tot leven brengen. In een bomvolle club ging het publiek uit zijn dak bij de rock anthems van deze legendes. Het publiek wilde méér. En dus waren de Sick Pistons geboren. Met hun unieke Sex Pistols tribute blazen ze de rauwe energie en knallende rock uit de jaren ’70 uit over het publiek. Ze begonnen als ‘Fab Four’, net als de Pistols zelf. Maar om het geluid én het gevoel van de Sex Pistols goed over te brengen werd het een Fab Four plus 1. Malcolm McLaren is het legendarische vijfde bandlid en manager van de Pistons. Pure punk rock ’n roll, recht in je gezicht!

 

Rose Tattoo by Nice Boys

Nice Boys (don’t play rock’n roll), aldus Rose Tattoo. De Rose Tattoo tributeband Nice Boys uit het noordenoosten van Nederland spelen, zoals de Rose Tattoo traditie het voorschrijft, een verschrikkelijk goor potje rock ’n roll. Dat betekent rauwe zang, drijvende drums, beukende bas en gierende gitaren. Rock ’n roll zoals het bedoeld is.

De bandleden van Nice Boys hebben hun sporen ruimschoots verdiend in verschillende bands. Het zwaartepunt van het repertoire ligt op de eerste twee lp’s van Rose Tattoo, die onder de fans het meest gewaardeerd worden. Oh ja, voor de onwetenden onder u: Rose Tattoo is een Australische heavy rockband, uit de stal van AC/DC-producers Vanda en Young.

Kaarten voor de Punk Tribute Night zijn te bestellen op www.hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 en aan de kassa van De Tamboer.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord